Vijesti 27.01.2023.

Zimska služba: Ekipe na terenu, zbog najavljenih novih padavina u pripravnosti i za vikend

ČITANJE: 1 minuta

Svi putni pravci na području grada Banje Luke su prohodni, a ekipe zimske službe su na terenu i vrše posipanje i čišćenje kolovoza na svim gradskim i seoskim područjima.

Odvijanje javnog gradskog i prigradskog prevoza se odvija nesmetano, bez zastoja u saobraćaju.

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, na seoskim područjima ekipe su izlazile na teren sinoć, ali i noćas zbog veće količine padavina, dok su na gradskim područjima izašle na teren u ranim jutarnjim časovima.

Prema trenutnim podacima, najviše snijega ima na platou Manjače, gdje je zabilježena visina snježnog pokrivača oko 30 centimetara.

Na gradskom području izvršeno je preventivno posipanje na mostovima i pasarelama. Najveće snježne padavine na gradskom području su u naseljima sa višom nadmorskom visinom – Šibovi, Starčevica, Trla, Potok i Česma.

Ekipe su konstantno na terenu, prati se situacija i blagovremeno reaguje. S obzirom na to da se i za vikend najavljuju padavine i znatno niže temperature, sve ekipe zimske službe na području grada Banje Luke su u stanju pripravnosti i spremne da pravovremeno intervenišu.

E.M.