Vijesti 07.11.2016.

Zimska služba spremna za snijeg

ČITANJE: 1 minuta

Iako zvanično rad Zimske službe počinje 15. novembra, preduzeća koja će ove zime čistiti i održavati gradske ulice spremna su za početak predstojeće zimske sezone.

Tvrde da raspolažu dovoljnim brojem ljudi i mehanizacije, te dovoljnim količinama soli i abrazivnog materijala. Aleksandar Bajić, direktor preduzeća “Čistoća”, kaže da su oni 90 odsto spremni za nadolazeću sezonu, te da imaju dosta abrazivnog materijala.

“Imamo dovoljno mehanizacije, ljudstva i soli”, kaže Bajić i dodaje da se nadaju da se neće ponoviti prošlogodišnji scenario kada su glavne saobraćajnice bile prekrivene bijelim pokrivačem.

Iz Gradske uprave kažu da je završena javna nabavka za ona područja gdje je ugovor bio na godinu dana, a izabrana preduzeća koja će da čiste te saobraćajnice su “Kozara putevi”, “Euro-eko tim”, “Batar komerc”.

Zimska služba obavezna je da radi od 15. novembra do 15. marta, u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

“Rad Zimske službe može početi i ranije ili završiti kasnije, zavisno od vremenskih prilika”, stoji u programu rada Zimske službe.

I iz “Niskogradnje”, koje već duži niz godina radi na održavanju i čišćenju gradskih ulica, kažu da je sve spremno za prve pahulje.

(nezavisne.com)