Magazin 16.12.2018.

ZIMSKE MANIFESTACIJE ODUŠEVILE Čarolija kao u evropskim gradovima

ČITANJE: 2 minute

Šesto izdanje “Zimzograda”, koji će posjetiocima do 31. januara na 15.000 kvadratnih metara ponuditi brojne sadržaje, otvoreno je u parku “Mladen Stojanović”, a već prvi vikend veliki broj sugrađana se odlučio da prošeta njime, ali i proba jela i pića.

Uštipci, ćevapi, pljeskavice, kobasice, kuvano vino, kuvana domaća rakija, pivo… samo su neki od proizvoda koji će posjetioci imati priliku probati kada dođu u ovogodišnji “Zimzograd”, čije je radno vrijeme od 10 do 22 časa svaki dan.

Prodavci kažu da su prvi vikend zadovoljni posjetom, a tvrde  da su cijene prihvatljive. Tako ćevapi koštaju od tri do šest KM, pivo se uglavnom kreće oko 2,50 KM, domaća rakija dvije, a kuvano vino 2,50 KM.  To je što se tiče odraslih, a mališane su, kao i obično, najviše zainteresovali autići i ringišpil.

“Već sam nekoliko puta s tatom išao na autiće i jako mi se dopada ‘Zimzograd'”, rekao nam je jedan petogodišnjak.

Maja V. kazala je da je “Zimzograd” lijepo organizovan s mnogo sadržaja.

“Bila sam na otvaranju u petak veče, a posebnu čar je dao snijeg “, rekla je ona.

Marko Šiniković, portparol “Zimzograda”, rekao je da šesto izdanje donosi jedinstven program i sadržaj te da su se potrudili da izgledom podsjeća na zimske manifestacije i festivale u evropskim metropolama.

Počela je i nova manifestacija “Banjalučka zima”, koja će 45 dana nuditi brojne događaje za sugrađane i turiste.

Iz Turističke organizacije grada rekli su da su svi smještajni kapaciteti bukirani zbog zimske manifestacije u gradu.

Plato ispred Muzeja savremene umjetnosti RS je pretvoren u “Banjalučku bajku”, u okviru koje su pušteni lampioni želja, a parkić kod Narodnog pozorišta RS nudiće 30 dana zabave “BeLive”.

U “Banjalučkoj bajci” biće organizovan i doček dječje Nove godine, uz nastup klovna, Djeda Mraza, balon-šou i plesno-akrobatski performans na svili. Organizator događaja na ove dvije lokacije je agencija “Lucido”.

(Nezavisne)