Vijesti 07.03.2017.

“Zimzograd” seli na Kastel

ČITANJE: 1 minuta

Zbog primjedbi na samu lokaciju “Zimzograda” na Trgu Krajine da infrastrukturno nije bio dobro rješenje on će ubuduće biti premješten na tvrđavu Kastel.

“Želimo oživjeti Kastel da on bude u upotrebi građanima i turistima, jer resursi kakve tu imamo otvaraju nove mogućnosti. ‘Zimzograd’ će ubuduće uključivati više subjekata koji će morati da ispunjavaju određene uslove”, rekla je Natalija Trivić, v.d. načelnice Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

U ovoj godini 150.000 KM namijenjeno je za održavanje kulturnih, turističkih i ostalih manifestacija i 180.000 KM za kulturno-umjetnički amaterizam.

Natalija Trivić, v.d. načelnice Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, rekla je da su to nedovoljna sredstva, ali da će grad pružiti podršku i u vidu ustupanja određenih prostora za razne događaje.

“Važno je istaći da kalendar manifestacija, što se tiče kulture i turizma, prvenstveno fokus stavlja na kvalitet proizvoda i nije važno da li je organizator privatno preduzeće ili udruženje građana, već proizvod koji nude. Novina je da će se u kulturi i turizmu raditi na iskoroštavanju otvorenih lokacijskih prostora da kultura i turizam budu bliži građanima”, rekla je Trivićeva.

(Nezavisne)