Vijesti 10.12.2015.

“Zimzograd” sutra otvara vrata za posjetioce

ČITANJE: 1 minuta
zimzograd
Performansom uz svjetlosne efekte i sadržaje iznenađenja sutra će na Trgu Krajine sa početkom u 18 časova biti svečano otvorena Treća turističko-ugostiteljska manifestacija “Zimzograd”.

– Tokom 30 dana manifestacija će obuhvatiti gastronomsku ponudu, muzičke i zabavne sadržaje, promociju kreativnosti i humanitarne akcije – poručili su iz Turističke organizacije grada.

Direktor agencije “Mint” Milena Đekić Mijatović rekla je da će treći “Zimzograd” biti svečano otvorendolaskom Djeda Mraza, performansima i svjetlosnim projekcijama.

– Ove godine pripremili smo brojna iznenađenja, pogodnosti i nagrade za sve koji se budu družili u “Zimzogradu”, a potrudili smo se i da obogatimo dekoraciju i scenografiju- izjavila je Đekić Mijatović.

Ona je dodala da će ove godine biti prisutni i novi izlagači, ali i da će se konceptualno mijenjati muzički sadržaji. Za najmlađe posjetioce biće organizovana besplatna igraonica i brojne edukativne i kreativne radionice.

– Za malo starije posjetioce pripremićemo ‘Nektar’ ulicu u ugostiteljskoj zoni, a ove godine muzički sadržaji podrazumijevaće više džez orkestara i akustičnih sastava- rekla je Đekić Mijatović.

Novina ovogodišnje manifestacije je promocija kreativnih rukotvorina, kao i humanitarne akcije u saradnji sa sponzorima i izlagačima.

(Banjaluka.rs.ba)