„ŽIVJEĆU DOK NE DOĐE PRAVDA ZA ĐAKCA“ Okupljanje na Trgu Krajine počelo minutom ćutanja za ubijenog Bojana Milovanovića

I ovu subotu veliki broj građana okupio se na Trgu Krajine u Banjaluci kako bi podržali Davora koji se bori da sazna istinu o ubistvu sina Davida Dragičevića.

Večerašnje okupljanje počelo je minutom ćutanja zbog ubijenog Bojana Milovanovića.

– Kolega me pitao šta se ovo dešava. Prije smo svake sedmice išli na pokrivanje kuća, druženja, roštilje… Sada samo hodamo i viđamo se po sahranama. Nema više ni veselja, ni krštenja – rekao je Davor.

Svim učesnicima u ubistvu Davida poručio je da suicid nikada neće izvršiti.

– Živjeću dok ne dođe pravda za Đakca. Prevarili ste se ako mislite da me možete skrenuti sa puta pravde za mog ubijenog, silovanog i mučenog djeteta. Sotone, ni krik vam nije dao šest dana, a kamoli ono što ste tražili od njega. Od mene nećete dobiti ni suzu, već nesto sasvim drugo jednog dana – poručio je Davor.

Rekao je da ima porodicu svuda u svijetu i da može otići, ali ubice se neće moći skriti.

– Za sve koji imaju probleme na poslu ja ću ići s advokatima i televizijskim ekipama kod direktora. Ko god lično to potpiše odgovaraće meni lično. Ovdje nikom dlaka s glave ne smije faliti, jer ja ću vas štititi do kraja života – istakao je Davor.

kakvoj zemlji živimo i sa kim živimo.

– Naredne sedmice ćemo se još više aktivirati, da ljudi saznaju suštinu i da ubice više nigdje ne primaju. Kad dođe pravda za Davida sve ću vam oduzeti, svaku marku i svu imovinu – rekao je Davor.

Dodao je da će sve pare od odštete dati u fondaciju.

– Ovdje se sve mora mijenjati iz korijena, ako istrajemo. Cijeli svijet će nam pomoći. Sutra da kažem da mi treba para, za mjesec dana bih skupio više nego što treba – kaže Davor.

Rekao je i da nikada neće odustati i da će sve krivce pronaći.

Pročitano je pismo Vladana Maleševića, člana grupe Pravda za Davida.

U pismu navode da se političari građana sjete samo za izbore i kad kupuju glasove otvaranjem asfalta i vrećom brašna.

Poručio je da se trebamo probuditi i vratiti moć u ruke građana.

– Ovo je borba za istinu i pravdu, ali borba dobrog protiv zla. Mi znamo koju smo stranu izabrali i na to trebamo da budemo ponosni – navodi se u pismu.

Danijela Rastešić je rekla da sumnja da će ubica mladića u Banjaluci biti osuđen na samo dvije ili tri godine zatvora.

Poručila je da će oni uticati na izmjenu krivičnog zakona kada su u pitanju dužine kazne za krivična djela.

(Srpskainfo)

TRADICIONALNA KOTLIĆIJADA Zadatak – priprema najboljeg ribljeg parikaša

Javna ustanova Sportski centar „Borik“ i Banjalučka pivara u subotu, organizuju po 16. put tradicionalnu manifestaciju Kotlićijada „Borik Nektar 2019“. Kako su najavili, svečano otvaranje manifestacije je zakazano za 10 časova u parku sportske dvorane „Borik“, a proglašenje pobjednika u 14 časova. Tematski zadatak ovogodišnje kotlićijade je riblji paprikaš u tradicionalnom kotliću. Kao i prošle

Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku

Kancelarija Ambasade SAD Banjaluka donirala je kancelarijsku opremu Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi. Brojne stolice, stolove, veliki televizor, računar, kamere i fotoaparate, koji su nekada bili dio prostora starog Američkog kutka, sada će koristiti učenici ove srednje škole. Lija Tiz, direktor Odjela za odnose sa javnošću u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da su odabrali upravo ovu

UKRUPNJAVANJE: SRS Milanka Mihajlice kolektivno pristupila PDP-u

„Drago mi je što je postignuta velika saglasnost o ulasku Srpske radikalne stranke Republike Srpske u Partiju demokratskog progresa, koja bi bila politička, organizaciona, kadrovska i pravna integracija“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon sastanka delegacija dvije stranke povodom integrisanja SRS RS u PDP. Borenović je istakao da je zadovoljan postignutim dogovorom sa korektnim,

2.000 maturanata na manifestaciji ”Dan otvorenih vrata”

Manifestacija ”Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci” 19. aprila 2019. godine okupila je oko 2.000 maturanata iz više gradova i opština Republike Srpske, koji su imali priliku da dobiju sve važne informacije o studijima koji se izvode na fakultetima u sastavu Univerziteta u Banjoj Luci.

Otvorena izložba dokumenata iz fonda Slobodana Penezića Кrcuna

U Banskom dvoru danas je otvorena izložba arhivskih dokumenata „Mleko i krv“ – Iz ličnog fonda Slobodana Penezića Кrcuna, autora Željka Markovića. Direktor Arhiva Republike Srpske Bojan Stojnić kazao je da je postavka izložbe u Banjoj Luci plod višedecenijske saradnje između tog i Istorijskog arhiva u Užicu na polju izdavačko-izložbene djelatnosti. Autor izložbe Željko Marković

ČUBRILOVIĆ: Saradnja NSRS i Saveza opština i gradova donosi dobre rezultate

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je parlament partner Savezu opština i gradova Republike Srpske i pozdravlja svaku inicijativu koja dođe iz ove organizacije jer takva saradnja donosi dobar rezultat u interesu građana. “Želimo i da imamo što češću komunikaciju i pojedinačno s lokalnim zajednicama i sa Savezom. To znači