„ŽIVJEĆU DOK NE DOĐE PRAVDA ZA ĐAKCA“ Okupljanje na Trgu Krajine počelo minutom ćutanja za ubijenog Bojana Milovanovića

I ovu subotu veliki broj građana okupio se na Trgu Krajine u Banjaluci kako bi podržali Davora koji se bori da sazna istinu o ubistvu sina Davida Dragičevića.

Večerašnje okupljanje počelo je minutom ćutanja zbog ubijenog Bojana Milovanovića.

– Kolega me pitao šta se ovo dešava. Prije smo svake sedmice išli na pokrivanje kuća, druženja, roštilje… Sada samo hodamo i viđamo se po sahranama. Nema više ni veselja, ni krštenja – rekao je Davor.

Svim učesnicima u ubistvu Davida poručio je da suicid nikada neće izvršiti.

– Živjeću dok ne dođe pravda za Đakca. Prevarili ste se ako mislite da me možete skrenuti sa puta pravde za mog ubijenog, silovanog i mučenog djeteta. Sotone, ni krik vam nije dao šest dana, a kamoli ono što ste tražili od njega. Od mene nećete dobiti ni suzu, već nesto sasvim drugo jednog dana – poručio je Davor.

Rekao je da ima porodicu svuda u svijetu i da može otići, ali ubice se neće moći skriti.

– Za sve koji imaju probleme na poslu ja ću ići s advokatima i televizijskim ekipama kod direktora. Ko god lično to potpiše odgovaraće meni lično. Ovdje nikom dlaka s glave ne smije faliti, jer ja ću vas štititi do kraja života – istakao je Davor.

kakvoj zemlji živimo i sa kim živimo.

– Naredne sedmice ćemo se još više aktivirati, da ljudi saznaju suštinu i da ubice više nigdje ne primaju. Kad dođe pravda za Davida sve ću vam oduzeti, svaku marku i svu imovinu – rekao je Davor.

Dodao je da će sve pare od odštete dati u fondaciju.

– Ovdje se sve mora mijenjati iz korijena, ako istrajemo. Cijeli svijet će nam pomoći. Sutra da kažem da mi treba para, za mjesec dana bih skupio više nego što treba – kaže Davor.

Rekao je i da nikada neće odustati i da će sve krivce pronaći.

Pročitano je pismo Vladana Maleševića, člana grupe Pravda za Davida.

U pismu navode da se političari građana sjete samo za izbore i kad kupuju glasove otvaranjem asfalta i vrećom brašna.

Poručio je da se trebamo probuditi i vratiti moć u ruke građana.

– Ovo je borba za istinu i pravdu, ali borba dobrog protiv zla. Mi znamo koju smo stranu izabrali i na to trebamo da budemo ponosni – navodi se u pismu.

Danijela Rastešić je rekla da sumnja da će ubica mladića u Banjaluci biti osuđen na samo dvije ili tri godine zatvora.

Poručila je da će oni uticati na izmjenu krivičnog zakona kada su u pitanju dužine kazne za krivična djela.

(Srpskainfo)

(VIDEO) Konačno objavljen snimak Dačićevog “nastupa” pred Putinom

Kako je obećao, tako je i ispunio. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić latio se mikrofona i zapjevao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, tokom svečanog ručka u Palati Srbije. Kao što je i najavio uoči posjete Putina Beogradu, Dačić je otpjevao dvije ruske pjesme – “Kaljinka” i “Rjabinuška”. Šef srpske diplomatije uoči Putinovog dolaska najavio je

VUČKOVIĆ: Na računu Fonda solidarnosti oko šest miliona KM

Na računu Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu trenutno je na raspolaganju oko šest miliona KM, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora ovog fonda Jasminka Vučković. Vučkovićeva je rekla da je Fond do sada odobrio 74 zahtjeva za liječenje i dijagnostiku 64 djece u inostranstvu i za to

DUH KAFANE U MUZICI TAMBURE Koncert Gradskog tamburaškog orkestra

Velika koncertna dvorana Banskog dvora bila je tijesna u četvrtak uveče za sve ljubitelje tambure, te je novogodišnji gala koncert “Ja te pjesmom zovem”, održan u četvrtak uveče, Gradski tamburaški orkestar (GTO BL) trebalo da održi i u petak. Ovaj put na repertoaru tamburaša sa Vrbasa bile su kafanske pjesme Cuneta Gojkovića, Tome Zdravkovića, Silvane

Bolji kvalitet vazduha u sezoni grijanja

Od početka tekuće grijne sezone, kvalitet vazduha u Banjoj Luci bio je znatno bolji nego u decembru 2016. godine, u vrijeme dok se grad grijao na mazut, pokazuje komparativna analiza Odjeljenja za komunalne poslove.

Nove opcije za mobilni internet u romingu za korisnike m:tel Pretplate

Bezbrižno korištenje mobilnog interneta dok ste na putu je stvar odluke. Korisnicima m:tel Pretplata tarifa koji odlaze na put u Hrvatsku, Sloveniju, Austriju ili Njemačku dostupne su nove tarifne opcije za mobilni internet. Dok ste u Hrvatskoj, Austriji ili Njemačkoj surfujte 10 dana uz 1 GB mobilnog interneta u mreži T mobile. Kupovinu 1 GB