Magazin 27.03.2019.

“ŽIVJETI SLOBODNO”: Hladno pivo, Goblini i Brkovi 8. maja na Kastelu

ČITANJE: 1 minuta

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, 9. maja, UG “Sloboda” organizuje događaj Živjeti slobodno u okviru kojeg će se realizovati brojni kulturni sadržaji.

Cilj ovog događaja je da kod mladih ljudi u našoj zemlji razvije vrijednosti za njegovanje tradicije antifašizma. Ovaj događaj u posljednjih šest godina realizacije okupio je veliki broj mladih ujedinjenih u ovoj ideji, te kroz brojne kulturno-obrazovne sadržaje, muzičke koncerte, predstave, promocije, panel diskusije sa interesantnim učesnicima, omogućio im da razviju svijest i pozitivnu ideju u očuvanju antifašističkih vrijednosti.

U okviru programa Živjeti slobodno, 8. maja na banjalučkoj tvrđavi Kastel, održaće se centralni muzički događaj na kojem će nastupiti jedni od najpoznatijih regionalnih bendova Hladno pivo, Brkovi i Goblini.

Imajući u vidu da je muzika jedan od glavnih pokretača pozitivnih misli i ideja, i ove godine očekuje se dobra atmosfera uz puno pozitivne energije i želje da Banjaluka bude mjesto okupljanja svih onih koji prepoznaju i teže širenju ideje antifašizma.

Cijena ulaznice u pretprodaji za ovaj događaj je sedam maraka. U prodaju će biti puštena ograničena količina ulaznica po ovoj cijeni.

Prodajna mjesta su Trg Krajine i prodajni sistem kupikartu.ba

Sve informacije i novosti o događaju možete pratiti na zvaničnoj FB stranici:
https://www.facebook.com/zivjetislobodno/

– Živjeti slobodno naše je opredjeljenje – poručuju iz UG “Sloboda”.