Vijesti 09.05.2016.

Živjeti slobodno sinoć u Banjaluci – Regionalne zvijezde svirale u čast antifašizma!

ČITANJE: 1 minuta
parti

Sinoć je na banjalučkoj Akvani u okviru događaja “Živjeti slobodno“ održana centralna muzička manifestacija na kojoj su nastupila velika imena regionalne muzičke scene,a sve to u sklopu obilježavanja 9.maja Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom.

Svirku je svojim nastupom započeo banjalučki bend „Alexandria“ koji je zagrijao publiku pred izlazak velikih regionalnih zvijezda. Nakon njih nastupio je bend Artan Lily, a nakon toga je na scenu izašao fenomenalni Vlatko Stefanovski koji dugo nije nastupao u Banjaluci i koji je publiku podsjetio na stare hitove iz njegove karijere ali i odsvirao i par pjesama sa svog novog albuma koji nije imao priliku promovisati u našem gradu. Cane i Partibrejkersi su u svom elementu razdrmali publiku nakon sjajnog Vlatka Stefanovskogi i njegovog trija. Za kraj je na binu izašao bend Elemental koji je napravioodličnu atmosferu i još jednom pokazao da su rado viđeni gosti u Banjaluci.

Bendovi koji su nastupili sinoć, osim što su napravili odlučnu atmosferu, dali su  jaku i snažnu poruku publici i ukazali na značaj obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom ali mladim ljudima skrenuli pažnju o vrijednostima antifašizma u današnje vrijeme!

Podsjećamo vas  da će danas u 12h u Vijećnici KC Banski dvor biti održana panel diskusija na temu “Antifašizam u procesu zaborava”, a učestvuju Muharem Bazdulj, kao moderator i Olga Manojlović Pintar, Vule Žurić, Ante Tomić, Dino Šaran kao panelisti.

U Jevrejskom kulturnom centru u 15h danas će biti održana izložba arhivskih dokumenata koja će biti otvorena do 31.maja,  a u NPRS večeras sa početkom u 20h biće odigrana predstava „Moje nagrade“ u izvođenju Slobodana Beštića.

(Buka)