Vijesti 08.03.2021.

“ŽIVOG ME NEĆE UHVATITI” Dok su otimali i ubijali, Velja Nevolja je uvijek u džepu nosio bombu

ČITANJE: 4 minute

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja imao je tajnu koju su, osim njegove desne ruke Marka Miljkovića, znali samo najbliži “vojnici”.

Tokom prošle godine sa sobom je stalno nosio bombu! Belivuk je nošenje bombe pojašnjavao riječima: “Živog me neće uhvatiti”.

Prema do sada dostupnim informacijama grupa čiji su šefovi Belivuk i Miljković, otimala je žrtve, a neke od njih kasapila i svirepo ubijala. Za sada, javnosti još uvijek nisu dostupni precizni podaci o pojedinačnim slučajevima i na koji način je svako od momaka čiji je nestanak prijavljen i likvidiran. Činjenica je, da je ‘osmišljavanje’ svirepog ubistva bilo prepušteno Marku Miljkoviću, za koga se nezvanično navodi da je uživao u sakaćenju ljudi, a zbog toga je i dobio nadimak “Mesar”.

Ova kriminalna grupa koja je počela tokom prošle godine da “radi” zajedno sa kriminalnom ekipom Darka Eleza, koji je prije dva dana izručen BiH, osjećala se veoma moćnom i kao da im niko ništa ne može. Snimali su izvršenja ubistava i prijetnji, pa su te stravične snimke slali jedni drugima i suparničkim grupama kao prijetnju.

Međutim, dok su svirepo ubijali i otimali, Velja Nevolja je uvijek sa sobom nosio bombu. Ona nije bila namijenjena za druge, jer su Belivuk i Miljković precizno planirali akcije i sve otmice.

– Velja je nosio bombu isključivo za sebe. Strahovao je da ne dopadne u ruke “škaljarcima” ili nekom drugom suparniku. Govorio je da će radije sebe da raznese nego da ga neko muči. Toga se jedino bojao. Nije to filmska priča o jednom metku. To je realnost velikog broja neprijatelja i onog što su radili. Belivuk se očigledno odlučio za bombu, kao posljednji nivo odbrane, kako ne bi prepustio slučaju ništa, ali i eventualno usmrtio i onog koji mu se približi – navodi izvor Blica.

Otac mu se raznio bombom

Belivuk u porodičnoj istoriji već ima jednu tragediju izazvanu bombom. Njegov otac Nebojša, počinio je masakr prije 26 godina u porodičnom stanu kad je aktivirao ručnu bombu. Otac Velje Nevolje aktivirao je bombu 13. februara 1995. godine i ubio sebe, suprugu Branku (31) i njenu majku Mirjanu Mladenović (55). U trenutku tragedije u stanu je bio devetogodišnji Veljko i još jedno dijete. Eksplozija je raznijela stan, a oni su čudom preživjeli. Kako su mediji tada pisali strahovit prasak se čuo oko 19 časova.

Velja Nevolja je i sam govorio da je odrastao bez roditelja. Tako je za napad na obezbjeđenje Miloša Vazure 2016. rekao da je odreagovao jer mu je čovjek iz Vazurinog obezbjeđenja opsovao mrtvu majku…

Belivuk i Miljković za sada se povezuju sa više otmica, a žrtvama se gubi svaki trag. Pored mnoštva materijalnih dokaza, policija je došla u posjed fotografija monstruoznih zločina koje je počinila ova kriminalna grupa. Na jednoj od najužasnijih vidi se sječenje glave jednoj od žrtava. Zbog brutalnosti sakaćenja zasad se samo pretpostavlja koja žrtva je u pitanju, a policija je u prepoznavanju ubijene osobe analizirala garderobu koju je nosila.

Produžen pritvor

Posebno odjeljenje Višeg suda u Beogradu produžilo je danas za još 30 dana pritvor Belivuku, Miljkoviću i još 18 osumnjičenih da su pripadnici njihove kriminalne grupe.

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bjekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove krivičnog djela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo i jer je za krivično djelo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Oni su uhapšeni 4. februara, a Tužilaštvo za organizovani kriminal ovu grupu tereti za tri teška ubistva. Riječ je o likvidacijama navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija i navodnog pripadnika grupe “Pink panter” Milana Ljepoje.

Pored toga osumnjičeni su i za krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela, neovlašđenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, dok je dvojici iz grupe na teret stavljeno i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, piše Blic.

(E.M)

Oznake: Velja Nevolja