Sport 16.10.2022.

Zlatni doček za odbojkašice Srbije (FOTO)

ČITANJE: 3 minute

Odbojkašice Srbije su imale svečani doček nakon osvojene zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu. Nekoliko hiljada građana je oduševljeno pozdravilo zlatne djevojke.

Odbojkašice su veoma emotivno prošle kroz kompletan doček. Nakon izjava su zaigrale i kolo, te uživalr u podršci koju i su im pružili okupljeni.

Foto: N1

Najbolja igračica svijeta Bilećanka Tijana Bošković je bećala da će se opet sresti na istom mjestu

Hvala vam što ste došli, želim da shvatite da smo u proteklih par nedelja na turniru svaki dan osjećali vašu podršku koja nam je dala snage da budemo jači i bolji i da dođemo do titule. Za nas je uvijek bila privilegija da igramo za našu zemlju i ja čvrsto vjerujem da se ovdje vidimo i sljedeće godine, istim povodom – rekla je Tijana Bošković, koju su navijači ispratili riječima Tijana, Tijana, te MVP, MVP.

Navijačima se obratio i selektor Danijele Santoreli koji je najavio da će do sljedeće okupljanja naučiti bolje srpski jezik.

Obećavam da ću naredne sezone naučiti još neku riječ, kada se ovdje vratimo pričaću srpski! Mnogo sam mislio o ovom danu kada sam dolazio. Hvala vam na svemu što ste uradili za nas, ovo je idealan dan . Preuzeo sam veliku odgovornost kada sam uzeo ovaj tim, ali moje djevojke su neverjovatne. Moram da naglasim i veliku podršku stručnog štaba . Znam da nisam savršen ipak sam Italijan, ali tim me je prihvatio i svaki dan smo zajedno radili, i moje zamisli su sprovodile u djelo”, rekao je Santareli pa zavrpio na srpskom: “Hvala lijepo!”

Foto: N1

Ona koja je tokom cijelog šampionata slala obećanja o uspjehu, sada je otkila koja je tajna uspjeha .

Često nas pitaju koja je tajna našeg uspjeha, a zo je jer svaka od nas nosi Srbiju u Srcu, a ovaj balkon u mislila. Vi ste tajna našeg uspjeha – uzviknula je Jovana Stevanović.

Bilo mi je lakše da igram finale nego da pričam Vama. Hvala na podršci. Ovo zlato je Vaše- rekla je Bojana Drča

Prva se obratila Teodora Pušić:

Hvala Vam svima što ste došli da proslavimo zlato, hvala na podršci i svim lijepim porukama tokom turnira- poručila je najbolji libero prvenstva, prenosi Srpska info.

Odbojkašice Srbije su izašle na balkon. Nakon toga je intonirana himna Srbije “Bože pravde”.

Sve djevojke su dobile veliki aplauz a na trgu je nekoliko hiljada navijača.

Foto: A.Dimitrijević

Zlatne odbojkašice su na takmičenju u Poljskoj postale: Tijana Bošković, Bojana Drča, Jovana Stevanović, Bianka Buša, Sara Lozo, Mina Popović, Teodora Pušić, Brankica Mihajlović, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Maja Aleksić, Ana Bjelica, Slađana Mirković, Aleksandra Jegdić!!

One su juče deklasirale Brazil u finalu Svjetskog prvenstva i obezbijedile da trofej najboljih na planeti bude u Beogradu! Danas su oko podneva stigle u Beograd i dočekali su ih kako dolikuje – uz trubače.

Poslije održane konferencije, u salu su ušli trubači, kao prvo iznenađenje zlatnim devojkama.Ali to je samo početak, jer prava žurka tek slijedi ispred Skuštine grada, gdje će naše šampionke podijeliti sreću sa narodom, što su i same naglasile da jedva čekaju.

(Z.M)