“ZLATNI SAN” Ognjen Kuzmić promoter košarkaškog kampa na Kozari

Reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić promoter je košarkaškog kampa “Zlatni san” (Gold Dream) koji se održava na Benkovcu na Kozari od 2. do 22. jula.

Ognjen Kuzmić je poručio mladim košarkašima, možda budućim reprezentativcima i NBA zvijezdama da budu uporni i da vrijedno treniraju, prenijela je agencija Srna.

“Rad, rad i samo rad, vrijedno vježbanje, jer uzalud je talenat ako se na njemu dalje ne radi”, rekao je košarkaš Real Madrida i selekcije Srbije.

Nekadašnji košarkaš Tomica Zirojević, kao predsjednik udruženja “Zlatni san”, koji je organizator kampa zajedno sa Daliborom Stuparom, izjavio je da su organizovali kamp kako djeca iz Potkozarja, željna kvalitetnog treninga i novih znanja, ne bi putovala po desetak sati do drugih kampova, koji se organizuju u sličnom ambijentu.

“Ovo je prelijep ambijent planine Kozare, gdje postoje svi uslovi, počev od smještaja, uređenih lokacija za šetnju pa sve do uređenih terena na Benkovcu, gdje djeca mogu da kvalitetno treniraju”, rekao je Zirojević.

U radu kampa učestvuje pedesetak mališana iz Prnjavora, Banjaluke, i Prijedora, sa kojim rade mladi kvalitetni treneri, među kojima su i Danilo Palalić iz Prijedora i Vladimir Pilipović iz Banjaluke.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović pohvalio je organizatore i izrazio uvjerenje da će djeca biti zadovoljna uslovima i da će kamp u budućnosti imati učesnike iz svih gradova regiona.

“Time ćemo samo dokazati da i mi imamo čime da se ponosimo”, rekao je Jaćimović i zahvalio se organizatorima ovog kampa, članovima istoimenog udruženja, koji su odlučili da na Kozari organizuju ovakav kamp za mlađe kategorije.

“Danas je bio jedan radni sastanak da vidimo za ubuduće podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta jer sigurno je da mi prepoznajemo dobre stvari, a jedna od njih je i da se vidi toliko dobrih mladih košarkaša i ta mladost u prelijepom Potkozarju”, izjavio je Jaćimović.

Mlade košarkaše posjetio je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao da je grad Prijedor zdušno podržao ideju za ovaj kamp, jer je strateško opređeljenje gradske vlasti da Kozaru otvara prema ljudima.

“Naša ljepotica, legendarna planina Kozara idealna je za sve vrste sportova, ovđe postoje sportski tereni, smještajni kapaciteti, posebno za visinske pripreme i jedna od novijih aktivnosti na panini Kozari je i ovaj košarkaški kamp”, rekao je Đaković.

On je dodao da je tako ova planina, osim toga što je otvorena za planinare iz cijelog svijeta, otvorena za razne druge sportove, za automobiliste, bicikliste i manifestacije poput “džipijada”.

“Ovdje se mogu održavati kvalitetne visinske pripreme i mi ćemo ubuduće raditi na proširivanju kapaciteta na ovoj planini kako bi što više mladih ljudi ovdje na čistom vazduhu i u gotovo idealnim uslovima mogli da se bave sportom”, naglasio je Đaković.

(Mondo)

SINIŠA KARAN PREDSJEDAVAJUĆI SAVJETA Srpska dobila Savjet za ustavni poredak

Republika Srpska je dobila novog predsjednika, ali i Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske. Pet članova ima zadatak da prati i razmatra stanje u oblasti ostvarivanja i zaštite ustavne pozicije i nadležnosti RS i njenih institucija. Predsjedavajući Savjeta je Siniša Karan, a članovi Sredoje Nović, Predrag Ćeranić, Srđan Rajčević i Draga Mastilović. To je

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)