“ZLATNI SAN” Ognjen Kuzmić promoter košarkaškog kampa na Kozari

Reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić promoter je košarkaškog kampa “Zlatni san” (Gold Dream) koji se održava na Benkovcu na Kozari od 2. do 22. jula.

Ognjen Kuzmić je poručio mladim košarkašima, možda budućim reprezentativcima i NBA zvijezdama da budu uporni i da vrijedno treniraju, prenijela je agencija Srna.

“Rad, rad i samo rad, vrijedno vježbanje, jer uzalud je talenat ako se na njemu dalje ne radi”, rekao je košarkaš Real Madrida i selekcije Srbije.

Nekadašnji košarkaš Tomica Zirojević, kao predsjednik udruženja “Zlatni san”, koji je organizator kampa zajedno sa Daliborom Stuparom, izjavio je da su organizovali kamp kako djeca iz Potkozarja, željna kvalitetnog treninga i novih znanja, ne bi putovala po desetak sati do drugih kampova, koji se organizuju u sličnom ambijentu.

“Ovo je prelijep ambijent planine Kozare, gdje postoje svi uslovi, počev od smještaja, uređenih lokacija za šetnju pa sve do uređenih terena na Benkovcu, gdje djeca mogu da kvalitetno treniraju”, rekao je Zirojević.

U radu kampa učestvuje pedesetak mališana iz Prnjavora, Banjaluke, i Prijedora, sa kojim rade mladi kvalitetni treneri, među kojima su i Danilo Palalić iz Prijedora i Vladimir Pilipović iz Banjaluke.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović pohvalio je organizatore i izrazio uvjerenje da će djeca biti zadovoljna uslovima i da će kamp u budućnosti imati učesnike iz svih gradova regiona.

“Time ćemo samo dokazati da i mi imamo čime da se ponosimo”, rekao je Jaćimović i zahvalio se organizatorima ovog kampa, članovima istoimenog udruženja, koji su odlučili da na Kozari organizuju ovakav kamp za mlađe kategorije.

“Danas je bio jedan radni sastanak da vidimo za ubuduće podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta jer sigurno je da mi prepoznajemo dobre stvari, a jedna od njih je i da se vidi toliko dobrih mladih košarkaša i ta mladost u prelijepom Potkozarju”, izjavio je Jaćimović.

Mlade košarkaše posjetio je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao da je grad Prijedor zdušno podržao ideju za ovaj kamp, jer je strateško opređeljenje gradske vlasti da Kozaru otvara prema ljudima.

“Naša ljepotica, legendarna planina Kozara idealna je za sve vrste sportova, ovđe postoje sportski tereni, smještajni kapaciteti, posebno za visinske pripreme i jedna od novijih aktivnosti na panini Kozari je i ovaj košarkaški kamp”, rekao je Đaković.

On je dodao da je tako ova planina, osim toga što je otvorena za planinare iz cijelog svijeta, otvorena za razne druge sportove, za automobiliste, bicikliste i manifestacije poput “džipijada”.

“Ovdje se mogu održavati kvalitetne visinske pripreme i mi ćemo ubuduće raditi na proširivanju kapaciteta na ovoj planini kako bi što više mladih ljudi ovdje na čistom vazduhu i u gotovo idealnim uslovima mogli da se bave sportom”, naglasio je Đaković.

(Mondo)

U BIH 100 MALIŠANA GODIŠNJE OBOLI OD RAKA Koliko njih ima šansu za izlječenje

Svaka tri minute jedno dijete na svijetu, koje boluje od raka,  izgubi bitku s teškom bolešću,  iako bi više od 80 odsto oboljele djece moglo preživjeti ako bi imala adekvatno liječenje, upozoravaju iz organizacije International Childhood Cancer. Povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, iz ove organizacije su upozorili svijet da je obaveza svih država

POVODOM KINESKE NOVE GODINE Djeca učila o običajima iz Kine

Radionica „Umjetnost rezanja papira“ i čas kung fua, 16. februara 2019. godine u Muzeju Republike Srpske, okupila je veliki broj djece koji su imali priliku da steknu nove vještine, upravo onakve kakve imaju njihovi vršnjaci u Kini. Naime, riječ je o događaju organizovanim od strane Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci i Muzeja Republike Srpske,

Saradnja Gradske razvojne agencije i Organizacije amputiraca pomaže invalidima

Predstavnici Gradske razvojne agencije Banjaluka i Organizacije amputiraca „UDAS“ potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, a cilj je definisati okvire za saradnju iz domena pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa, identifikovanje novih izvora finansiranja, te aktivnosti koje su usmjerene na povezivanje partnera na lokalnom i regionalnom nivou. 

BRANKICA RAKOVIĆ: Vratila sam se na fabrička podešavanja

​Zdrav čovjek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu, zapisao je ruski književnik Anton Čehov. U to su se, nažalost, uvjerili mnogi, među njima i Banjalučanka Brankica Raković, PR stručnjak, kojoj je prije nešto manje od dvije godine dijagnostikovano maligno oboljenje – Hodgkinov limfom. Iako je možda najlakše boriti se sa strahovima i problemima iza zatvorenih

OVE GODINE I U BANJALUCI Međunarodno takmičenje studenata arhitekture u martu

Međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz cijele Evrope – DOCEXDOCE, ove godine biće održano i na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Takmičenje se održava 6. marta i ovo je njegovo treće izdanje, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija. – DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu