Magazin 30.01.2016.

“Zle svekrve” sve češći uzrok razvoda brakova

ČITANJE: 1 minuta
svekrva
Muževljeva majka se obično oslikava kao osoba koja svuda “zabada nos” i zbog koje nastaju tenzije u braku, ali je rat koji se vodi između britanskih snajki i francuskih svekrva u posljednje vrijeme poprimio razmjere epidemije.

Naime, sve je više francusko-britanskih brakova koji “pucaju” zbog “the belle mere”.

Svekrve su često tema viceva, ali Britankama koje su udate za Francuze nije nimalo do smijeha. Jedna od njih, 46-godišnja Sali iz Londona, ispričala je Sandej tajmsu da se razvela od muža Francuza s kojim ima petogodišnju ćerku, jer više nije mogla da podnese svekrvu.

– Sve vrijeme je bila kod nas, stalno kritikujući moje kuvanje, način na koji sam peglala muževljeve košulje. Neprestano je zvocala, ali joj nije padalo na pamet da mi pomogne- kazala je Sali.

Druga, Kler, navela je da se razvela od Mišela nakon 12 godina braka zbog svekrvinih stalnih primjedbi.

– Kritikovala me je u mom prisustvu, praveći se da me ne vidi- rekla je Kler.

Kako prenosi Dejli mejl, ne postoje statistički podaci o broju razvoda između “perfidnih Albionki” i “žabara”, ali učestalost pošalica na tu temu jasno ukazuje na epidemiju.

Bračna savetnica Džil Burde kaže da su majke koje neprestano bdiju nad sinovima i kritikuju snaje dio “latinskog folklora” i da anglosaksonske supruge ne mogu da se izbore s tim ukoliko nemaju neku vrstu podrške.

Ona je navela da se njene klijentkinje često žale na “svekrve koje se u sve mješaju”.

(B92)