Vijesti 14.09.2016.

Zločin kod Banjaluke: Policija kopa oko kuće ubijene

ČITANJE: 2 minute

Inspektori su intenzivirali istragu nerasvjetljenog ubistva Rade Dojčinović (61), koja je ubijena u septembru prošle godine u kući u mjestu Jošikova Voda kod Banjaluke, saznaje EuroBlic.

Inspektori su izvršili iskopavanje na lokaciji Jošikove Vode, a detaljnije informacije se zbog interesa istrage ne mogu saopštiti”, izjavio je izvor blizak MUP RS.

Potvrđeno je da je nerasvijetljena ubistva Dojčinovićeve, ali i Milana Vujičića (38) Vujketa, koji je ubijen u oktobru prošle godine u Gradišci, preuzela Uprava za organizovani i teški kriminal MUP RS.

Darko Ćulum, direktor policije RS, potvrdio je da je nakon preuzimanja predmeta Uprava intenzivirala istragu ubistva Dojčinovićeve.

“Intenzivirali smo istragu kako bi ovaj slučaj rasvijetlili i otkrili one koji stoje iza njega”, dodao je Ćulum.

Mještani Jošikove Vode kod Banjaluke koji su željeli da ostanu anonimni ispričali su juče da su nedavno primijetili više inspektora u dvorištu kuće ubijene.

Bilo je više inspektora i žutom trakom su ogradili dio na kojem su kopali. Radi se o zemljištu koje je uz samu kuću, od strane potoka”, ispričao je mještanin.

Da je istraga ubistva Dojčinovićeve intenzivirana potvrdio je kratko i njen brat Stanoja Štrbac.

Dojčinovićeva je ubijena 19. septembra prošle godine u dvorištu porodične kuće u Jošikovoj Vodi kod Banjaluke.

Ubica je u Dojčinovićevu ispucao dva hica iz pištolja kalibra devet milimetara. Prvi hitac žrtvu je pogodio u stomak, a drugi, kojim je ubica ovjerio svoj krvavi zločin, ispaljen je žrtvi u potiljak.

Brat ubijene odmah je nakon ubistva izjavio kako po načinu izvršenja djeluje da se radi o “mafijaškom ubistvu”.

Ubica ugasio, pa upalio kamere

Da je ubica Rade Dojčinović do detalja isplanirao zločin otkrio je i podatak da je odlično znao gdje su postavljene nadzorne kamere.

Prvo ih je na dan ubistva, oko 8.30 ugasio, a kada je ubio žrtvu vratio se do kutije sa osiguračima i upalio kamere.

(blic.rs)