Vijesti 03.02.2016.

Zlojutro: Insistiraću da rukovodsto “Dubikotona” ispoštuje prava otpuštenih radnika

ČITANJE: 1 minuta
mile zlojutro
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro potvrdio je da će insistirati da menadžment preduzeća “Dubikoton”, koje je odlučilo da otpusti 124 radnika, ispoštuje sve zakonske odredbe i prava otpuštenih radnika.

Zlojutro je rekao Srni da zbog obaveza direktora preduzeća Dražena Vidovića danas nije održan najavljeni sastanak sa rukovodstvom tog kolektiva, ali je istakao da će biti održan u narednim danima.

-Razgovarao sam danas za grupom radnika preduzeća `Dubikoton`, koji su dobili otkaze, i na njihov zahtjev preuzeo obavezu da insistiram kod menadžmenta tog preduzeća na poštovanju svih zakonskih prava radnika, uključujući i isplatu otpremnina i druge odredbe, koje su navedene u otkazima ugovora o radu- naglasio je Zlojutro.

Preduzeće “Dubikoton” iz Kozarske Dubice otpustilo je juče 100 radnika, a tokom ovog mjeseca otkaze će dobiti još 24 radnika. “Dubikoton” je jedna od najvećih predionica u Evropi i zapošljava najveći broj radnika u Kozarskoj Dubici.

U tom preduzeću novinarima je potvrđeno da se na otupštanje radnika uprava odlučila zbog nekonkurentnosti proizvoda na svjetskom tržištu.

(Agencije)