Vijesti 19.11.2018.

ZLOUPOTRIJEBIO POLOŽAJ Direktor Veterinarskog instituta “Vaso Butozan” pod istragom

ČITANJE: 1 minuta

Uprava Kriminalističke policije podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv D.N., zbog zloupotrebe službenog položaja.

ATV nezvanično saznaje da je je riječ o Dragi Nediću direktoru Veterinarskog instituta “Dr Vaso Butozan” te da se radi o zloupotrebi kreditnih sredstava Investiciono-razvojne banke prilikom javne nabavke.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a RS, D.N. je u svojstvu odgovornog lica, direktora Veterinarskog instituta “Dr Vaso Butozan” u maju 2013. godine u postupku javne nabavke putem pregovaračkog postupka, bez objave obavještenja za dostavu ponuda, zaključio Ugovor o isporuci aparata autoklav-laboratorijski parni sterilizator, koji je plaćen iz kreditnih sredstava Investiciono-razvojne banke RS, po cijeni od 273.780 KM sa preduzećem “PTM B” d.o.o. Bijeljina.

Naime, preduzeće “PTM” d.o.o.Šabac (osnivač„PTM B“d.o.o. Bijeljina) sa kojim nije vršen pregovarački postupak, uvezlo je ovaj uređaj od preduzeća “Icom Trade HK Limited” iz Hong Konga po cijeni od 59.100 evra.

Na ovaj način, D.N. je prekoračio svoja ovlaštenja i pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzeću “PTM” d.o.o.Šabac u iznosu od 113.100 KM, i za taj iznos oštetio Javnu ustanovu Veterinarski institut “Dr Vaso Butozan”.

(mondo.ba)