Vijesti 27.12.2022.

ZMAJ NA SUĐENJU: Javno se izvinio Borenoviću, Trivićeva nije ni podnijela prijavu

ČITANJE: 1 minuta

Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci optužio je Iliju Grahovca poznatijeg kao Zmaj od Šipova za ugrožavanje sigurnosti kandidatkinje za predsjednicu Republike Srpske Jelenu Trivić i Branislava Borenovića, lidera PDP-a, potvrdio je njegov advokat Dušan Tomić.

Advokat Tomić je za “Avaz“ kazao da je danas Zmaj od Šipova pred tužiocem izvinio Branislavu Borenoviću, koji je, kako je rekao Tomić, prihvatio izvinjenje.

– Zmaj se javno izvinio Borenoviću, a Jelena Trivić nije ni podnijela krivičnu prijavu. Zmaj je rekao da su ga neovlašteno snimali u kafani i da je bio pod utjecajem alkohola. Snimak su postavili ljudi koji su ga zloupotrijebili. Ilija je rekao “Izvinjavam se i neću više nikada, bio sam pijan, otkazao mi je mozak”. Rekao je i “Izvinjavam se svim ljudima koje sam pomenuo i povrijedio”. Borenović je pred tužiocem rekao da prima izvinjenje- kazao je advokat Tomić za “Avaz”

Ilija i ne zna tačno prezime i ime lidera PDP-a.

– Na snimku se čuje da Ilija i ne zna tačno prezime i ime lidera PDP-a. Neko ga je provocirao i ispalo mu je iz glave to što tužilac smatra ugrožavanjem sigurnosti. Šta on može da učini tim funkcionerima partije? Ne može ništa. A ako je spomenuo ubistvo, mislio je na političko, a ne na ono u klasičnom smislu te riječi – kaže Tomić.

Oznake: Zmaj od Šipova