Vijesti 25.09.2021.

“Zmijanjski ultramaraton” okupio brojne učestnike: I gradonačelnik trčao na Manjači (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

Drugi po redu “Zmijanjski ultramaraton 2021” okupio je na Manjači brojne trkače iz zemlje i regiona, a u trci je učestvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je kazao, umjesto “protokolarne” uloge, radije se opredjeljuje da direktno učestvuje u trci, kako bi ličnim primjerom promovisao zdrav život, prenosi bl-portal.

“Ovo je značajan događaj, koji promoviše naša prirodna bogatstva, a pogotovo naše Stričiće i Manjaču, čiji su krajolici zaista prelijepi i imaju ogroman turistički potencijal. Raduje me što pored učesnika iz naše zemlje, ima mnogo trkača iz zemalja regiona – Srbije i Hrvatske, te koristim priliku da im poželim dobrodošlicu u naš grad”, poručio je gradonačelnik.

On je kazao da mu je drago što je uprkos pandemiji organizovan ovaj događaj, izrazivši nadu da će ova manifestacija u narednim godinama zaživjeti u punom kapacitetu.

“Podrška Grada neće izostati ni u narednim godinama, a ja koristim priliku da pozovem sve sugrađane i sve ljubitelje sporta iz regiona da naredne godine dođu u Banju Luku i uživaju u ljepotama našeg Zmijanja”, zaključio je gradonačelnik.

Organizator Zmijanjskog ultramaratona Nevena Stojaković iz Udruženja “Kozara Ultra Trail“ zahvalila se gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i Gradskoj upravi na podršci, rekavši da se trka organizuje po drugi put, te da ova trka doprinosi promociji potencijala Manjače i Banjaluke.

“Pozivam sve ljubitelje zdravog života da nam se pridruže, jer je izuzetno značajno da u budućnosti unapređujemo ovu ideju, kako bi ova manifestacija opstala”, poručila je Stojakovićeva.

Među učesnicima je i prošlogodišnji pobjednik Zoran Marković iz Novog Sada.

“Prošle godine odnio sam pobjedu i moram da kažem da sam oduševljen stazom i ljepotama Manjače, te sam odlučio da dođem ponovo i da povedem cijelu ekipu”, poručio je Marković.

Ultramaratonu se pridružila i grupa gradskih baštovana, koji će u iskoristiti priliku da tokom živopisne šetnje prikupe ljekovite biljke.

Podsjećamo, “Zmijanjski ultramaraton“ obuhvata dvije trke i to polumaratonsku trku  “Jazavac skajrejs“  u dužini od 23 kilometra, te trku “Ideš li rode?“ u dužini od 12 kilometara koja je preporučljiva za sve trkače.

Riječ je o mješovitim stazama, otvorenoj i šumskoj stazi, koje se nalaze na nadmorskoj visini od 900 metara, pa su učesnici imali priliku da uživaju u živopisnom krajoliku platoa Manjače.

(A.M.)