Vijesti 22.04.2018.

ZNAČAJAN DAN Cvijanović uputila čestitku svim građanima Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku banjalučkom gradonačelniku Igoru Radojičiću i građanima Banjaluke povodom 22. aprila – Dana grada, izrazivši punu podršku Gradskoj upravi u njenom nastojanju da se Banjaluka još intenzivnije razvija i raste i da sve naredne godine budu bolje i prosperitetnije.

“Dan oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu jedan je od najznačajnijih datuma u istoriji grada. Poštujući herojsku borbu antifašista ovog kraja, čiji su ideali bili sloboda i ravnopravnost među narodima, naša je zajednička obaveza da 22. april obilježavamo sa velikim pijetetom i dostojanstvom”, navodi se u čestitki.

Cvijanovića konstatuje da danas, 73 godine poslije, Banjaluka bilježi izuzetan napredak i da je, kao jedna od najorganizovanijih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, okrenuta budućnosti i razvoju, na dobrobit svih njenih građana.

Banjaluka će danas nizom manifestacija obilježiti Dan grada i godišnjicu oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.