Region 19.07.2020.

ZNAK PODRŠKE SPC Velika auto-litija u Beranama

ČITANJE: 1 minuta

Velika auto-litija organizovana je u Beranama u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Beranci, koji su imali podršku komšija iz Andrijevice, prošli su ulicama grada u više od 350 automobila, okićenih zastavama.

Ovako organizovanim litijama oni ne krše mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Auto-litija je organizovana i u Pljevljima.

Oskrnavljen krst i precrtan grafit “Ne damo svetinje”

Grafiti “Ne damo svetinje” i srpske trobojke u Beranama precrtani su pogrdnim porukama i simbolima, a oskrnavljen je i krst na uzvišenju iznad grada, rekao je Srni predsjednik Skupštine opštine Berane Goran Kiković.

Kiković je za to okrivio “vladajuću kliku” u Crnoj Gori, te napomenuo da se aktuelna vlast, prema najnovijem istraživanju javnog mnjenja, nalazi u velikom padu.

“Ovakav vandalizam se ne pamti u Beranama u posljednjih nekoliko godina. Zašto se skrnave srpske svetinje krst i trobojke, na ta pitanja treba da odgovori premijer Duško Marković”, rekao je Kiković.

On je poručio da srpski narod u Beranama niko neće uplašiti niti će ih, kao većinu u Beranama, vlast spriječiti da budu Srbi i pravoslavci.

Kiković, koji je istoričar, rekao je da je ovako ponašanje pod velom mraka osudilo i Srpsko istorijsko kulturno društvo “Nikola Vasojević”, čiji je on predsjednik.

Krst sa četiri ocila na Bogavskom brdu danas je obnovljen.

(Srna)

Oznake: Berane, SPC