Magazin 07.09.2020.

ZNAK ZAHVALNOSTI: Ronilačkom klubu “Delfin” oprema u vrijednosti 35.000 КM

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik banjalučke Skupštine Zoran Talić uručili su Ronilačkom klubu “Delfin” spasilačku i ronilačku opremu u vrijednosti 35.000 КM.

Radojičić je istakao da je riječ o savremenoj, visokokvalitetnoj opremi, koja može da koristi za obuku i trening, ali i za primjenu u vanrednim okolnostima.

“U normalnim okolnostima to je klub koji okuplja ljude koji se bave sportom, rekreacijom, te zaštitom Vrbasa na različite načine, ali njihov doprinos dolazi do izražaja kada se dese poplave i kada budu ugroženi ljudi i materijalna dobra”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je iskustvo koje je Banjaluka imala 2014. godine, kada su se dogodile katastrofalne poplave, ukazalo na značaj prevencije koja podrazumijeva opremanje, obučavanje i pripreme.

“Partneri su u tim situacijama gradu od najvećeg značaja, a Кlub `Delfin`, koji je u rezervnom sastavu Civilne zaštite, sigurno je jedan od njih”, naglasio je Radojičić.

Talić je rekao da ova donacija predstavlja znak zahvalnosti za sve aktivnosti ovog ronilačkog kluba preduzete s ciljem spasavanja života ljudi.

“Veoma je bitno što u okviru Civilne zaštite imamo ovaj ronilački klub, koji treba da širi kapacitete, te da opremu koriste za trening, ali da budu spremni da djeluju i u slučaju vanrednih okolnosti”, naveo je Talić.

Predsjednik Ronilačkog kluba “Delfin” Igor Gajić rekao je da je dobijena oprema veoma značajna, te dodao da tokom cijele godine traju pripreme za bilo koju vrstu elementarne nepogode koja ima veze sa vodom.

“Između ostalog, dobili smo čamac koji nam je bio neophodan, a koji može raditi na vesla i vanbrodski motor za djelovanje u urbanim poplavljenim dijelovima. Zahvaljujem upravi grada za ovako vrijednu donaciju”, rekao je Gajić.

On je naveo da klub ima 31 člana, koji su ispunili visoke moralne i uslove fizičke spremnosti da bi bili dio kluba.

(Srna)