Vijesti 15.10.2021.

ZOLAK: Očekivao sam krivičnu prijavu Vlade, idu na sve ili ništa

ČITANJE: 2 minute

Vlada Republike Srpske, odnosno oni koje ona predstavlja, a to sigurno nije narod, računaju da će im, zbog razvoja situacije, jedno lažno prijavljivanje, odnosno još jedno krivično djelo, biti najmanji problem.

Ovo je poručio direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak, nakon što je Vlada RS protiv njega podnijela krivičnu prijavu zbog, kako je saopšteno, iznošenja neistina u javnosti.

“Iako sam imao namjeru da se više ne oglašavam po pitanju kiseonika, nakon saznanja o tome šta je Vlada RS uradila, odlučio sam da se, ipak, oglasim. Čuo sam za njihovu krivičnu prijavu, to sam i očekivao. U intervjuu prošle sedmice rekao sam da su patetični u svojim pokušajima da prikriju kriminal, odnosno zločin. Mada, sad vidim da su otišli i nekoliko koraka dalje. Strah ih je, u međuvremenu, otjerao u očaj, a očaj ih, opet, tjera da povlače ovakve poteze. Narodnim jezikom rečeno, idu na sve ili ništa”, naglašava Zolak.

Prema njegovim riječima, bitno je da građani razumiju zašto oni to rade, prenosi Srpskainfo.

“Oni, u stvari, ne napadaju mene, Aleksandra Zolaka, nego ono što ja predstavljam, a to su istina i institucija. Njima, kakvi god da su, jasna je jedna stvar, a to je da ih u ovom konkretnom slučaju samo istina i institucije zajedno mogu kazniti. Na kraju, pošto vidimo da će Vlada RS nastaviti sa ovom pravosudnom farsom, te budući da sam direktor agencije kojoj je cilj zaštita zdravlja stanovništva, poručujem da će institucije, oličene u sudijama i tužiocima, imati priliku da zajedno sa mnom, koji će argumentovano predočiti istinu, podijele pravdu i na taj način konkretno pokažu da zakoni vrijede jednako za sve u ovoj zemlji”, poručuje Zolak.

(SB)