Vijesti 27.01.2022.

Zoran Čegar: Neću dopustiti da kriminalci pljuju po policiji

ČITANJE: 2 minute

Nakon što su mediji objavili snimak na kojem se vidi kako Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a, tuče radnika parkinga u prisustvu još dvojice policajca Kantonalnog MUP-a, on je u izjavi za portal “Avaza” objasnio kako je došlo do nemilog događaja.

– Prvo, to nije nikakav parking, i to nije nikakav radnik na parkingu nego kriminalac koji reketira raju. Taj navodni radnik je jedan obični kriminalac. Taj bespomoćni parking radnik je sačekao nas trojicu i mom kolegi je rekao doslovno: “Što si parkirao ovdje auto, drotovski, na privatno zemljište pi*** ti materina, hajde mrš odavde”. Ovo je istina, ja ću tražiti poligraf da se ide, da se dokaže ova haranga protiv mene i mojih kolega – kaže Čegar.

“E za ovo ću ti jeb*** mater”

Potom je prepričao nastavak incidenta.

– Ja sam mu rekao: “Šta to ti govoriš ovlaštenom službenom licu?” On mi je rekao: “Hajde mrš odavde i ti, nemoj sad da ti jeb** mater, drotino jedna”. Onda je on mene trznuo, a ja sam ga ošamario. Na što je on meni ponovo rekao: “E za ovo ću ti jeb*** mater”. I onda je dobio i s druge strane. Znači prvo, ja neću dozvoliti da mene neko pljuje, da mi psuje majku pogotovo ne u uniformi, jer ja nisam od onih policajaca koji su dozvolili da ih pljuju, da ih šamaraju, da ih reketiraju, i da rade za narko kartele. Svaka čast poštenim policajcima i uvijek sam s njima, ali zna se da ima i ovog kukolja u našim redovima – pojašnjava Čegar.

Kaže da će tražiti poligraf ali i da je svjestan zašto se snimak objavljuje skoro 20 dana nakon njegovog nastanka.

– Ja ću sada tražiti originalan snimak da se dostavi i da ovaj koji se predstavlja kao bespomoćni parking radnik, nije nikakav parking radnik nego jedan kriminalac i tražit ću da mu se uzme dlaka, da se pomokri i da mu se uzme krv. A tako isto nama trojici, da se vidi ko je narkoman, ko diler, a ko kriminalac. Ovo neće ostati na ovome. Ali ovom prilikom da im poručim da su ova leđa nosila puno veće breme od ovoga. Ja se nisam nimalo nasekirao – dodaje Čegar.

Neće kriminalci tući policiju

Na kraju je ponovio da neće dopustiti da kriminalci pljuju po policiji.

– Njima je trebalo 20 dana da objave snimak. Zato je situacija u državi i u gradu ovakva, što udaraju po policajcima koji se mrznu na minus 15. Neće kriminalci pljuvati po policiji, tući policiju, psovati majku i nazivati ih pogrdnim imenima. Ako sam nešto slagao, ja ću odgovarati – rekao je na kraju Zoran Čegar.

(E.M)