Vijesti 20.10.2015.

Zoran Đerić na čelu Službe za strance BiH, odriče se stranačkih funkcija?

ČITANJE: 1 minuta
zoran-djeric
Zoran Đerić, aktuelni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH i dugogodišnji visoki funkcioner Partije demokratskog progresa (PDP), najozbiljniji je kandidat Saveza za promjene za direktora Službe za strance BiH, saznaje Banjaluka.net u izvorima bliskim vrhu Saveza za promjene.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, Predsjedništvo PDP-a na nedavnoj sjednici pružilo je nedvomislenu podršku Đeriću, u trenutku dok je sa ostalim članicama koalicije na nivou BiH već dogovoreno da ova važna pozicija u bezbjednosnom sistemu BiH pripadne PDP-u.

– Pošto direktor ove službe ne smije biti stranački funkcioner, Đerić će, da bi sjeo u direktorsku fotelju, morati da se odrekne svih funkcija u PDP-u. Iz tog razloga, na predstojećem Saboru PDP-a, koji je zakazan za 28. novembar, neće biti izabran ni u jedno stranačko tijelo kako bi se ispoštovao ovaj princip – navodi izvor Banjaluka.net-a.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je Banjaluka.net-u da je javni konkurs za poziciju direktora Službe za strance zaključen i da je za ovu poziciju konkurisalo “četiri ili pet kandidata”.

– Znam samo da ima četiri ili pet kandidata, ali ne mogu vam reći da li to mjesto pripada PDP-u jer zaista nisam upućen u to – kazao je Mektić.

U isto vrijeme, Zoran Đerić kaže za Banjaluka.net da je, po njegovim saznanjima, u toku formiranje Komisije za izbor direktora.

– S obzirom da konkursna procedura još nije prošla, ne znam na čemu sam i ne mogu da vam kažem ništa vezano za funkcije u PDP-u – navodi Đerić.

(Banjaluka.net)