Vijesti 17.03.2017.

Zoran Tunjić ispitan zbog prijetnji novinaru

ČITANJE: 1 minuta

Policija je pokrenula istragu protiv Zorana Tunjića, vlasnika osiguravajuće kuće “Aura”, zbog prijetnji koje je uputio novinaru “EuroBlica” Nikoli Morači zbog serije tekstova koje je objavio u vezi sa procesom usvajanja dvoje djece u aferi “Kanada”, potvrđeno je u CJB Banjaluka.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže da je cijeli slučaj prijavljen Policijskoj stanici “Obilićevo”.

– Sa svime je upoznato Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Lice Z. T. je ispitano na okolnosti prijave oštećenog i policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem dokumentovanja krivičnog djela i prikupljanja svih relevantnih dokaza – rekla je Markanovićeva.

Ona kaže da će nakon provedene istrage tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj.
– CJB Banjaluka oštro osuđuje svaki vid ponašanja kojim se ugrožava sigurnost ili obavljanje bilo koje funkcije – kaže Markanovićeva.

Podsjetimo, Zoran Tunjić, inače brat direktorice banjalučkog Centra za socijalni rad Vere Sladojević, telefonom je pozvao Moraču i nakon salve psovki i uvreda rekao mu “da pripazi da mu neko ne napadne djecu”.

Dok Zoran Tunjić prijeti novinarima, u policiji tvrde da detaljno provjeravaju sve informacije u vezi sa aferom “Kanada”, te drugim poslovima direktorice banjalučkog CSR.

– Protiv Vere Sladojević u CJB Banjaluka se trenutno vode četiri istrage u vezi sa usvanjem djece, mobingom nad radnicima i drugim nezakonitostima – navode u CJB Banjaluka.

(srpskacafe)