Zorica se udala, žurka na vrhu zgrade!

Na oglasnoj tabli u jednom haustoru u banjalučkoj ulici Slobodana Kusturića, jutros je osvanula simpatična poruka izvjesne Zorice, koja obavještava komšije da se nedavno udala i da večeras pravi žurku.

– Drage komšije, večeras je „mali“ žuraj, jer sam se udala. Oprostite. Kako kažu, jednom se udaješ, jednom se prvi put napiješ – navela je Zorica uz poruku da će žurka biti održana na sedmom spratu.

Jedan od stanara ove stambene zgrade u banjalučkom naselju Starčevica je Zoričinu poruku propratio sa osmijehom i odobravanjem, rekavši za SrpskaCafe da danas malo ko na kulturan način obavještava komšije „ako će biti malo bučniji“.

– Najsvježiji primjer je komšija s kojim stalno imamo probleme i koji uporno krši kućni red. Kao da je doselio iz pećine… Tako ni sinoć nismo mogli oka sklopiti, jer je gotovo do ponoći nešto bušio i štemao zidove. Takođe, imamo problem sa susjedima koji su previše bučni dok rade one stvari za odrasle. Ma to odjekuje, kao da žele da ih svi čuju – priča naš sagovornik.

Prema Odluci o kućnom redu u stаmbenim zgrаdаmа u Banjaluci, stаnаri i drugа licа su dužni da se u periodu od 22 sаtа do šest sаti (zimi), i od 23 sata do pet sаti (ljeti), kаo i u vrijeme od 14.30 sati do 17.30 sаti ponаšаju nа nаčin koji obezbjeđuje potpuni mir i tišinu u zgrаdi (vrijeme dnevnog i noćnog odmorа).

Prema toj odluci stanari su dužni da nа oglаsnoj tаbli, 24 sаtа rаnije nаjаve posebne dogаđаje i аktivnosti koje podrаzumijevаju nаrušаvnje kućnog mirа – proslаve, glаsnu muziku i drugo, kаo i vršenje poprаvki koje prouzrokuju buku.

Novčаnom kаznom od 90 KM kаzniće se stаnаr – fizičko lice, аko postupа suprotno ovoj odluci, a nаdzor nаd pridržаvаnjem kućnog redа u zgrаdаmа vrši komunаlnа policijа Banjaluke.

(srpskacafe)

Prodaje dresove za spas oka dječaka iz Banjaluke

Poznati banjalučki fizioterapeut Boris – Vrle Vrhovac stavio je na aukciju dresove tenisera Novaka Đokovića, košarkaša Bogdana Bogdanovića i fudbalera Nemanje Matića, a novac će uplatiti za pomoć 11-godišnjem dečaku F.M. iz Banjaluke, koji hitno mora na operaciju oka. Taj zahvat iznosi 4.500 evra, a dječak je povrijeđen od eksplozije petarde u plastičnoj flaši, čiji

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.