Sport 24.01.2017.

Zrinjski otima igrače Krupi: Napadač Salko Jazvin sve dalje od kluba iz kanjona Vrbasa

ČITANJE: 3 minute

Poslije odlaska Saše Kajkuta u Zrinjski, Krupa bi mogla ostati bez najavljenog pojačanja u napadu Salke Jazvina, koji je takođe blizu prelaska u klub iz Mostara.

Iako je dolazak napadača Čapljine Salke Jazvina u Krupu najavljivan kao gotova stvar, u igru se umiješao aktuelni šampion, čiji čelnici žele dovesti 24-godišnjeg fudbalera u svoje redove.

Aktuelni lider premijerligaškog takmičenja je ovim potezom i angažovanjem Kajkuta dosta oslabio napad četvrtoplasirane ekipe na tabeli, pri čemu će ovaj igrač najvjerovatnije otići na pozajmicu u Čapljinu, klub za koji je do sada nastupao.

Slobodan Starčević trener Krupljana potvrdio je za “EuroBlic” da se situacija oko dolaska Jazvina bespotrebno zakomplikovala ulaskom aktuelnog šampiona u igru, ali da Krupa ima dovoljno kvalitetnih igrača da nađe rješenje.

– Jazvin je bio zadovoljan našom ponudom, imali smo usmeni dogovor i načelno je pristao da dođe u Krupu za nastavak sezone u Premijer ligi. Ipak, u igru se umiješao Zrinjski, koji je napravio jedan prilično čudan gest, obećao je Jazvinu potpisivanje ugovora, nakon čega će navodno poslati na pozajmicu u Čapljinu, što je iz mog ugla posmatrano stagnacija, za jednog talentovanog i mladog igrača. Ipak odluka je na njemu, a mi nećemo moliti nikog za bilo šta – kaže Starčević i dodaje da potez Zrinjskog nije dobar za fudbal.

– Zrinjski ima puno pravo da kupuje koga hoće, ali sa druge strane ovakva sportska politika nije dobra za fudbal. Ovako se novac postavlja na prvo mjesto, ispred igre i fer-plej odnosa prema sportu, te bez potrebe stvara tenziju između klubova. Ipak, izgleda da je to postalo njihov način rada. Meni nerazumljiv, ali ako misle da je dobro da kupuju igrače, kako ne bi igrali za rivale, želim im puno sreće u toj taktici – jasan je strateg Krupe.

Starčević kaže da ova situacija donekle kvari planove njegovog stručnog štaba, ali da njegova ekipa ima dovoljno kvalitetnih igrača da pronađe rješenje u napadu.

– Elvir Koljić i Ozren Perić igraju odlično, tu su Zoran Milutinović, Nikola Dujković i Uroš Mirković, koji su dosta ofanzivno orijentisani fudbaleri, ima vremena da nađemo i eventualna pojačanja u napadu. Iako, ne bih sad o imenima, da se ne bih ponovila situacija da ih kupi neki veći klub. Pitam se samo šta bi se desilo kada bismo rekli da dovodimo nekog igrača iz Crvene Zvezde, Partizana, i Dinama, vjerovatno bih dobio poziv iz nekog drugog tima iz BiH – kaže uz smijeh Starčević.

Ekipu Krupe napustio je desnokrilni napadač Obren Cvijanović, koji je postigao dogovor sa čelnicima Zvijezde iz Gradačca. On je u protekloj sezoni odigrao svega šest mečeva u prvenstvu, a nijedan susret nije proveo 90 minuta na terenu. Cvijanović koji je ponikao u banjalučkom Borcu, nije bio zadovoljan minutažom pa se odlučio na promjenu sredine.

Damjanović ide na operaciju

Slobodan Starčević kaže da je za Krupu dodatni problem povreda Nemanje Damjanovića, jednog od najiskusnijih igrača u ekipi, kojem je stradala Ahilova tetiva i mora na operaciju.

-Nažalost, Damjanović je zadobio težu povredu Ahilove tetive i neće ga biti do kraja šampionata. To je hendikep za nas, jer je ovaj fudbaler dugo u klubu i igrao je na nekoliko pozicija – kaže Starčević.

(EuroBlic)