ŽRK Borac uvjeren u povratak u Premijer ligu BiH

Svi u Borcu imamo jedan cilj, a to je ulazak u Premijer ligu BiH i sigurna sam da ćemo ga ostvariti. Borac je šest godina bio na vrhu bh. priramide i svi trofeji su rezultat dobrog rada, zbog finansija smo potonuli, ali dižemo se iz pepela, rekla je Nada Tešanović, predsjednik Ženskog rukometnog kluba Borac.

Čelnike kluba raduje sportski uspjeh i dobar učinak u Prvoj ligi RS, ali i stabilno finansijsko stanje.

“Finansijski smo stabilizovali klub, nemamo dugovanja i blokada. Kada smo došli u klub računi su bili blokirani, ali sada je to iza nas i trudimo se da imamo što više sponzora. Istina je da sponzori ulažu 100 ili 300 puta manje iznose u ženski sport, nego u muški, ali ima dosta firmi koje nas podržavaju i nadam se da će ih biti još više”, rekao je Darko Savić, direktor Borca, koji kaže da iz ličnih sredstava izdvaja novac za klub.

On je istakao da je nevjerovatan rezultatski pomak napravljen i podsjetio da je Borac prošle sezone bio posljednji u Prvoj ligi RS, a da je na polusezoni drugi sa bodom zaostatka u odnosu na Doboj.

Borac će u nastavak lige 23/24. marta ući jači za Vanju Mišić, lijevog beka, koja je došla iz Knežopoljke, i Dajanu Ignjatović, srednjeg beka koja je posljednje tri godine igrala za Dubicu. Ranije je igrala za Borac i za Crvenu zvezdu.

“Oduvijek mi je želja bila da igram u Borcu i drago mi je što sam se vratila u klub. Ekipa me prihvatila, dobro sam se uklopila i zahvalna sam ljudima u Borcu što su imali povjerenja u mene i što su me pozvali. Svi igramo ulazak u Premijer ligu BiH i mislim  da ćemo to ostvariti bez poraza u ovoj polusezoni”, rekla je Ignjatovićeva.

Pojačanjima i pripremama je zadovoljan trener Nikola Bijelić.

“Sredinom januara smo počeli pripreme, odigrali smo tri pripremne utakmice, i imamo dovoljno vremena za uigravanje do početka drugog lige lige. Došle su nam kvalitetne igračice Dajana i Vanja, koje će nam pomoći da ostvarimo cilj, a to je ulazak u Premijer ligu”, rekao je Bijelić.

U Borcu je pokrenuta i škola rukometa, čiji je koordinator priznati rukometni trener Nikola Braco Pavlišin. Nakon dva treninga Banjalučani mogu da se pohvale da imaju 40 djevojčica u trenažnom procesu, a uvjereni su da će ih biti mnogo više.

Upravni odbor Borac je u utorak smijenio Jelenu Popović sa mjesta sekretara, a jedan od razloga je što klub nije prijavljen za nastup u Kupu BiH.

(Nezavisne, foto: borac-sport.com)

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije. – Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas

Voda stiže u više dijelove Česme

Izgradnja vodovodne mreže u nekoliko ulica i naselja, kao i projektovanje nove, neizgrađene mreže, u ovoj godini planirano je u vrijednosti od 780.000 KM, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Konkretno, u planu je izgradnja vodovoda Česma II, III i IV visinska zona, vodovoda Jagare i Banjica, podsistem Rekavice, te izgradnja vodovoda Mišin Han.

EVO KAKVO NAS PROLJEĆE OČEKUJE Objavljena dugoročna prognoza

Meteo portal “Severe Weather Europe” objavio je da će sljedeća sedmica u velikom dijelu Evrope, uključujući i Balkan biti natprosječno topla, dok je meteorološki servis “AccuWeather” danas otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na proljeće. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa “AccuWeathera” u mnoge dijelove Evrope stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima

Počela sanacija gradskih ulica

U okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, ovih dana je počela sanacija gradskih ulica, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. “Konstatovali smo gdje su najveća oštećenja koja ugrožavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja i krenuli u privremenu sanaciju oštećenih saobraćajnica tzv. hladnom asfaltnom masom”, istakao je načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić. On pojašnjava, da u ovom periodu

TEGELTIJA O IMENOVANJU DALIDE BURZIĆ: Razumijem bol Memića, ali ne možemo nikoga eliminisati na osnovu nedokazanih tvrdnji

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija oglasio se na Facebooku povodom jučerašnjeg imenovanja glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić za sudiju Suda Bosne i Hercegovine, koje je izazvalo burne reakcije dijela javnosti te porodice Dženana Memića. “Kao čovjek, imam puno razumijevanje za svu bol, tugu i ogorčenost gospodina Memića i zbog toga ne mogu da

UKC: Citogenetička laboratorija vodeća u BiH

Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza. Iz UKC-a je saopšteno da je to jedina takva laboratorija u Srpskoj, koja pruža usluge za čitavo područje Republike, kao i da je od 2009. do 2019.

STANIVUKOVIĆ: Privremeno napuštam RS i BiH, ugrožena mi je lična sigurnost

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima. “Za vikend već neću biti u zemlji. Danas sam još tu i večeras ću još neke