Svijet 10.07.2024.

Žrtve ubistva u Britaniji supruga i kćerke novinara BBC-a, potraga za napadačem i dalje traje

ČITANJE: 2 minute

Britanska policija i dalje traga za muškarcem koji se dovodi u vezu sa smrći tri žene u mjestu Hartfordšir kod Londona.

Riječ je o 26-godišnjem Kajlu Klifordu (Kyle Clifford) za kojeg su vlasti ranije upozorile da je naoružan samostrijelom.

Tijela tri žene, za koje se vjeruje da su u srodstvu, pronađena su sinoć u jednoj kući oko 19 sati s teškim povredama, a ubrzo nakon dolaska policije su preminule.

Danas je potvrđeno da su žrtve imale 25, 28 i 61 godinu, ali njihova imena nisu otkrivena, kao ni način na koji su ubijene.

Britanski mediji prenose da su u napadu ubijene žena Kerol (61) i kćerke (28,25) poznatog novinara BBC-a Džona Hanta (John Hunt).

Komšije su rekle da su sinoć iz kuće, gdje su žene pronađene, čuli stravične vriske, a da je nedugo potom čitav kvart blokirala policija. Od tada traje neumorna potraga za muškarcem, koji je identifikovan kao Kliford i vjeruje se da je naoružan.

Policija vjeruje da se nalazi u regionu Hartfordšira.

Prema pisanju britanskih medija, u Enfildu je privremeno zaključana jedna škola, dok su đaci u učionicama i zabranjeno im je da izlaze napolje. Ipak, ne postoji definitivna potvrda da je Kliford zaista i viđen u ovom području, prenosi Avaz.

Kako su tri žene ubijene i šta bi mogao da bude motiv zločina i dalje nije poznato. Kao što nije navedeno ni u kakvom je odnosu Kliford bio s njima, ali ni za šta se tereti.