Politika 25.12.2020.

ŽUNIĆ O SPORNOJ PROSLAVI: To je kraj civilizacije

ČITANJE: 2 minute

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić istakao je da je nečuveno da pojedinci mogu da proslavljaju to što je njihov politički neistomišljenik bolestan, iako ga uopšte ne čudi tako nešto jer je javnost imala priliku posljednjih mjeseci da gleda i sluša razne uvredljive i zlurade komentare o mnogim političarima dok su se oni borili za život po bolnicama.

Komentarišući pisanje portala „Princip“ da su „lideri SDS-a Mirko Šarović i DNS-a Nenad Nešić, te zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović slavili to što je predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik hospitalizovan zbog infekcije virusom korona“, Žunić je rekao, ukoliko je to istina, nečuveno je da neko može da padne tako nisko i da bilo kome na svijetu poželi bolest.

– Ponavljam, ako je to istina, to je takvo beščaćše i kraj civilizacije, posebno u ovom vremenu pandemije virusa korona koji svakodnevno odnosi hiljade života u svijetu – istakao je Žunić.

On je podsjetio da je javnost imala priliku da vidi razne sulude i uvredljive komentare na račun sada već pokojnih nekadašnjeg predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića dok su se oni borili za vazduh, ali i na račun članova njihovih porodica.

– Posebno je žalosno kada takve stvari dolaze od poznatih ličnosti, a sa druge strane žalosno je ako opozicioni lideri u Republici Srpskoj misle da na taj način mogu doći na vlast, jer to dovoljno govori o njima kakvi su lideri i kakave su partije na čijem su čelu – rekao je Žunić.

On je srpskom članu Predsjedništva i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku poželio dobro zdravlje i da se što prije vrati svojim poslovima na dobrobit Republike Srpske i svih njenih građana.

Portal „Princip“ objavio je da im je iz više izvora potvrđeno da su, nakon saznanja da je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik hospitalizovan na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci zbog infekcije virusom korona, predsjednici SDS-a Mirko Šarović i i DNS-a Nenad Nešić, te zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović proslavljali tu vijest u jednom ugostiteljskom objektu u Istočnom Sarajevu.

Prema svjedočenjima gostiju koji su bili zgroženi njihovim ponašanjem, Šarović, Nešić i Radović uz to su i nazdravljali uz glasne povike „gotov je, konačno“, prenosi ovaj portal.

Isti izvor navodi da su „Šarović, Nešić i Radović već danima redovni gosti ambasada u Sarajevu i pojedinih predstavnika međunarodne zajednice kojima se otvoreno nude za saradnju samo da, kako kažu, sklone Dodika i njegov SNSD i da dovedu njih na vlast“.

(argumenti.rs)

Oznake: Igor Žunić