Vijesti 15.06.2024.

Zvaničnici Srpske čestitali Bajram

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH sa željom da praznične dane provedu srećno sa svojim porodicama i dragim ljudima.

“Neka ovaj veliki praznik bude prilika da sve podsjeti na vrijednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su potrebne u ovim vremenima punim izazova”, navodi se u čestitki.

Prvi dan Kurban-bajrama muslimani u BiH i širom svijeta proslaviće sutra. Ovaj praznik obilježava četiri dana i najznačajniji je islamski praznik koji dolazi dva mjeseca i 10 dana nakon Ramazanskog bajrama.

Cvijanović: Neka radost Bajrama bude motivacija za jačanje međusobnog uvažavanja

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je povodom Kurban-bajrama uputila je čestitku svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH i poželjela da radost velikog praznika bude motivacija za jačanje međusobnog uvažavanja.

“Neka radost velikog praznika, koji simbolizuje solidarnost, mir i poštovanje, bude prilika za duhovnu obnovu, nadahnuće i motivacija za jačanje međusobnog uvažavanja, razumijevanja i saradnje”, navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je poželjela da bajramski dani bude ispunjeni blagostanjem, zadovoljstvom i porodičnim zajedništvom.

Prvi dan Kurban-bajrama muslimani u BiH i širom svijeta proslaviće se sutra. Obilježava se četiri dana i najznačajniji je islamski praznik koji dolazi dva mjeseca i 10 dana nakon Ramazanskog bajrama.

Višković: Praznik proslaviti u lijepom raspoloženju

Foto: twitter.com/Vlada_Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovjesti u Srpskoj i BiH sa željom da u radosti i miru i u lijepom raspoloženju sa porodicama proslave ovaj praznik.

“Jedan od najvećih i najradosnijih praznika za vjernike islamske vjeroispovijesti, koji je simbol zajedništva i brige jednih o drugima, opominje nas na značaj međusobnog uvažavanja i poštovanja različitosti jer samo na čvrstom temelju povjerenja možemo graditi bolje odnose u društvu”, naveo je Višković.

Prvi dan Kurban-bajrama muslimani u BiH i širom svijeta proslaviće sutra. Ovaj praznik obilježava četiri dana i najznačajniji je islamski praznik koji dolazi dva mjeseca i 10 dana nakon Ramazanskog bajrama.

Stevandić: Bajramske dane provesti u zdravlju, duhovnom miru i radosti

 Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Kurban-bajram svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH sa željom da bajramske dane provedu u zdravlju, duhovnom miru i radosti, okruženi najmilijima i najbližima.

“Kurban-bajram nas podsjeća na važnost njegovanja tolerancije i dobrosusjedskih odnosa, što je naše zajedničko opredjeljenje. Želim da ovaj veliki praznik provedete u miru i blagostanju”, navodi se u čestitki.

Prvi dan Kurban-bajrama muslimani u BiH i širom svijeta proslaviće sutra. Ovaj praznik obilježava se četiri dana i najznačajniji je islamski praznik koji dolazi dva mjeseca i 10 dana nakon Ramazanskog bajrama.

Oznake: Kurban bajram