Vijesti 25.12.2022.

Zvaničnici Srpske čestitali Božić

ČITANJE: 3 minute

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću i katoličkim vjernicima u Srpskoj i BiH uz želju da duhovna snaga najradosnijeg hrišćanskog praznika bude snažan podsticaj za međusobno uvažavanje i jačanje univerzalnih vrijednosti na dobrobit svih građana.

“Neka praznik Hristovog rođenja donese radost, mir i blagostanje i ispuni vaša srca i domove”, naveo je Dodik u božićnoj čestitki.

On je vjernicima katoličke vjeroispovijesti poželio da predstojeće praznične dane provedu u zdravlju, zajedništvu i radosti porodičnog okupljanja.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, povodom Božića i Nove godine, uputila je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

Povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, Cvijanovićeva je njima i svim vjernicima koji najradosniji hrišćanski praznik Hristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, uputila iskrene čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane provedu u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

“Neka božićne poruke radosti, ljubavi i nade ispune vaša srca i domove, a duhovna snaga praznika pomogne da istrajemo u svim iskušenjima i učvrsti uvjerenje da su zajedništvo, tolerancija i razumijevanje put koji treba slijediti. Čestit Božić i blagoslovena Nova 2023. godina!”, navodi se u čestitki srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću i svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, uz želju da praznik podsjeti na njegovanje dobrih odnosa među ljudima i očuvanje duhovnog nasljeđa svih naroda u Republici Srpskoj.

Višković je vjernicima katoličke vjeroispovijesti poželio da prazničnu radost podijele sa najbližima.

“Neka nas praznik koji slavi Hristovo rođenje podsjeti na važnost neprolaznog bogatstva, na njegovanje dobrih odnosa među ljudima i očuvanje duhovnog nasljeđa svih naroda u Republici Srpskoj. Čestit Božić i Nova godina”, naveo je Višković u čestitki koju je uputio u ime Vlade Srpske i u svoje ime.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija čestitao je Božić svim vjernicima u BiH koji vrijeme računaju po gregorijanskom kalendaru, uz želju da ga proslave u radosti, blagostanju, ljubavi i slozi, u krugu svojih najdražih.

Tegeltija je Božić čestitao nadbiskupu vrhbosanskom i apostolskom upravniku Vojnog ordinarijata u BiH Tomi Vukšiću.

“U ime Savjeta ministara i svoje ime, Vama, sveštenstvu i svim vjernicima u BiH sa radošću čestitam praznik rođenja Hristovog”, navedeno je u Tegeltijinoj čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i vjernicima katoličke vjeroispovijesti sa željom da ovaj veliki praznik proslave u zdravlju i blagostanju.

“Neka nam radost Hristovog rođenja bude nadahnuće za međusobno razumijevanje i uvažavanje jer samo oslonjeni jedni na druge možemo graditi uspješnije društvo. Čestit Božić i Nova godina”, naveo je Stevandić u čestitki.

On je čestitku uputio u ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru.

(Srna)