Vijesti 13.05.2021.

Zvaničnici Srpske čestitali Ramazanski Bajram

ČITANJE: 3 minute

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u čestitki poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH poželio je da Ramazanski bajram proslave u zdravlju i radosti sa najbližima.

“Neka neprolazne duhovne vrijednosti i poruke mira i prijateljstva koje nosi ovaj praznik budu naš podsjetnik na potrebu daljeg jačanja solidarnosti, razumijevanja i uzajamnog uvažavanja u našoj zajednici bogatoj vjerama, nacijama i kulturama”, naveo je Višković u čestitki.

On je Ramazanski bajram čestitao u svoje i u ime Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Cvijanović: Bajram proslaviti u radosti, miru i blagostanju

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović u čestitki poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Srpskoj i BiH poželjela je da Ramazarnski bajram proslave u radosti, miru i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

“U ime građana Republike Srpske i svoje ime, a povodom Ramazanskog bajrama, upućujem vam iskrene čestitke uz želju da praznik proslavite u radosti, miru i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka vam predstojeći praznični dani, nakon mjeseca molitve i posta, budu na duhovnu korist, nadahnuće za bolji život i podstrek za međusobno poštovanje, zbližavanje i toleranciju”, navela je Cvijanovićeva.

Dodik čestitao Ramazanski Bajram

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je poglavaru Islamske zajednice BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram, sa željom da im ovaj veliki praznik donese mir i radost.

Dodik je istakao da je Ramazanski bajram praznik radosti za sve vjernike i ljude dobrih namjera, te podstrek za promociju univerzalnih poruka mira, solidarnosti, tolerancije i poštovanja među ljudima i narodima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Neka radost Bajrama ispuni srca svih ljudi i da ovaj i svaki naredni praznik dočekate u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju u krugu porodice i prijatelja”, naveo je Dodik.

Čubrilović: Ramazan da protekne u prijateljskom okruženju

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas poglavaru Islamske zajednice BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH Ramazanski bajram, sa željom da praznično slavlje protekne u radosnom porodičnom i prijateljskom okruženju.

“Neka ovaj veliki praznik obasja vaše domove i srca ljubavlju, slogom i radošću i neka nas podsjeti na univerzalne poruke mira, solidarnosti i tolerancije, jer samo upućeni jedni na druge možemo prevladati izazove današnjice. Srećan i blagoslovljen Ramazanski bajram”, navedeno je u čestitki.

Vjernici islamske vjeroispovijesti obilježiće sutra prvi dan Ramazanskog bajrama.

Davidović: Neka naše razlike postanu prednosti

-Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović čestitao je islamskim vjernicima u BiH Ramazanski bajram sa željom da ovaj praznik podstakne na ono najvrednije u ljudima – ljubav, humanost i praštanje.

“Neka naše razlike postanu naša prednost, a povjerenje naš zajednički zalog za srećniju budućnost. Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen!”, naveo je Davidović u čestitki upućenoj poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH.

Davidović je muslimanima poželio da Ramazanski bajram provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći.

Vjernici islamske vjeroispovjesti sutra počinju sa proslavom Ramazanskog bajrama.

(Srna, E.M)