Vijesti 21.04.2019.

ZVANIČNO: Govedarica, Miličević i Šarović kandidati za predsjednika SDS-a

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da su on, Milan Miličević i Mirko Šarović u opticaju kao kandidati za predsjednika stranke, koji će biti biran na Skupštini SDS-a.

Govedarica je nakon sjednice Glavnog odbora stranke rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da će Skupština SDS-a biti održana do polovine juna i da se danas razgovaralo o tome da imaju jednog kandidata, a ukoliko se ne budu mogli dogovoriti da onda budu dva, o čemu će biti odlučeno do skupštinskog zasjedanja.

On je naveo da su danas usvojili kriterijum za unutarstranačke izbore, a da će na Skupštini usvojiti izmjene Statuta da bi ojačali neke stranačke organe.

Govedarica je napomenuo da se danas razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji i da je konstatovano da je Glavni odbor donio dobru odluku na prošloj sjednici kada je odbio bilo kakvu vrstu koalicije sa SNSD-om na nivou BiH.

Predsjednik SDS-a je ukazao na važnost jedinstva i da stranka ne mijenja stav o NATO-u, te da su danas dali podršku srpskim ministrima u Savjetu ministara u vezi svih aktivnosti koje se odnose na Godišnji nacionalni program /MAP/, za koji smatraju da ga jedino može da usvoji Savjet ministara BiH.

(Srna)