Sport 03.11.2015.

Zvezda bez struje zbog duga, potpisan reprogram

ČITANJE: 1 minuta
Crvena_Zvezda-stadion
Fudbalski klub Crvena zvezda ostao je danas na 15 minuta bez struje zbog nagomilanih dugovanja prema Elektrodistribuciji Srbije, potvrđeno je Tanjugu.

Čelnici Zvezde bili su primorani da od Zajednice Superlige zatraže da do kraja ove godine utakmice u svojstvu domaćina igraju subotom u 13 časova, po danu.

Fudbalski klub Crvena zvezda od ukupnog duga za struju u iznosu od 39,9 miliona dinara uplatio je svega 4,6 miliona dinara, saopšteno je u EPS-u.

Klub je brzo reagovao i potpisao reprogram, koji će platiti u ratama, tako da je uključenja električna energija na stadionu Rajko Mitić.

Tanjugu je rečeno, oko navoda da će fudbaleri Crvene zvezde utakmice na svom terenu igrati u dnevnom terminu, da o tome odlučuje Zajednica Superlige uz konsultacije sa televizijom Arenasport.

Kako nezvanično saznajemo, dug za struju iznosi nekoliko miliona dinara.
Crvena zvezda tako želi da uštedi na računu za električnu energiju, a potom tokom zime eventualnim prodajom svojih igrača servisira dugovanja koja ima, između ostalog i prema Elektrodistribuciji.

“Pošto nisu poštovali plaćanja rata na način definisan ugovorom, dat je zahtjev za obustavu isporuke električne energije, a iako je kupac predao mjenice kao sredstva obezbjeđenja, brzo poslije potpisivanja ugovora ušao je u blokadu, pa nije bilo moguće aktivirati mjenice kako bi se naplatio dug”, objašnjavaju u EPS-u.

(Alo.rs)