Sport 22.08.2016.

Zvezda u Banjaluku stiže u oktobru?

ČITANJE: 2 minute

Na njihov prijedlog utakmica je pomjerena sa septembra za oktobar, ali potvrdu svega ćemo dobiti do kraja nedjelje, rekao je Darko Milunović, član Upravnog odbora FK Borac, vezano za prijateljsku utakmicu sa Crvenom zvezdom, javljaju Nezavisne novine.

Aktuelni prvak Srbija trebalo je u septembru da gostuje u gradu na Vrbasu povodom obilježavanja 90 godina kluba iz Platonove ulice, ali čini se da će do utakmice doći tek u oktobru. Jedan od čelnika kluba iz Banjaluke istakao je da pomjeranje termina odgovara i jednom i drugom klubu.

“Realnije je da se utakmica odigra nego da se ne odigra, ali sve ćemo znati do kraja sedmice”, bio je kratak Milunović.

On je kazao da u Borcu čine sve kako bi organizovali ovaj meč i doveli protivnika koji će biti veliki mamac za publiku koja bi trebalo da ispuni Gradski stadion kao i 2014, kada su Beograđani posljednji put gostovali u Banjaluci.

“Načelno je bilo sve dogovoreno, ali čini se da su ovom odgađanju kumovale određe turbulencije u Zvezdi zbog rezultata na međunarodnoj sceni”, kazao je Milunović i nastavio:

“Ujedno se pojavila priča da Zvezda dolazi u Banjaluku zbog izbora, što je više nego smiješno. Ovaj meč želimo da organizujemo kako bismo proslavili vrijedan jubilej, a ujedno imamo priliku i da finansijski dobro prođemo i možda čak i zaradimo kako bismo bez problema pokrili rashode za jedan mjesec.”

Mladi funkcioner kazao je da klubu na mjesečnom nivou za plate igrača, radne zajednice, troškove i reprogram struje… treba oko 70.000 KM.

“U ovom trenutku niko u klubu nema platu veću od 1.500 KM, što je prvi put u istoriji kluba. Zbog rastrošnosti u prošlosti klub je i došao u ovako velike dugove”, više nego jasan je član Upravnog odbora kluba koji se ove sezone takmiči u Prvoj ligi RS.

Dok se čeka epilog u vezi s prijateljskim mečom, Banjalučani pokušavaju da izbore ekspresan povratak u BHT Premijer ligu BiH.

U 3. kolu Prve lige RS doživjeli su i prvi poraz i to na gostovanju kod Slobode u Mrkonjić Gradu – 0:1. Ovaj neuspjeh donekle je razočarao čelnike kluba, ali i dalje čvrsto vjeruju da mogu da ostvare zacrtane sportske ciljeve.

“Nismo zadovoljni kako smo otvorili sezonu. Nije problem u porazu, ali moramo mnogo više da se zalažemo na terenu. Bez obzira na sve, igrači i stručni štab i dalje imaju punu podršku čelnika i ne bi bilo ozbiljno već nakon tri kola praviti neke promjene”, kazao je Darko Milunović.

(nezavisne.com)