Sport 01.07.2016.

Zvezda u gradu na Vrbasu

ČITANJE: 2 minute

U godini kad FK Borac slavi 90. rođendan, u Banjaluci će u septembru da gostuje najtrofejniji klub sa prostora bivše Jugoslavije -Crvena zvezda. Čelnici kluba sa Gradskog stadiona su istakli da je postignut načelni dogovor s bivšim evropskim prvakom i aktuelnim prvakom Srbije, koji bi u gradu na Vrbasu trebalo da gostuje 3. ili 7. septembra.

“Sve je već praktično dogovoreno, a termin će zavisiti od toga kada će Zvezda igrati sa Spartakom iz Moskve. Trećeg ili sedmog septembra će odigrati prijateljski susret s Rusima, a u drugom od ta dva datuma s nama. Biće to prilika da s punim stadionom znatno poboljšamo finansijsku situaciju”, rekao je Darko Milunović, član Upravnog odbora Banjalučana.

Nedavno je na Gradskom stadionu održana donatorska večera, a Milunović je istakao da je nakon svih troškova klub ostao u plusu od blizu 200.000 KM.

“Nedavno održana donatorska večera ispunila je očekivanja. Već je uplaćeno 150.000 KM, a u narednim danima biće još 50.000. Uz to sve, povjerioci su nam oprostili 15.500 KM, kroz robu smo dobili još 5.000, a troškovi su bili oko 30.000 KM. To znači da smo u plusu blizu 200.000 KM”, izjavio je on.

Sezona još nije ni počela, a već se pojavio prvi problem za čelnike kluba pošto je nedavno najbolji strijelac Borca prošle sezone Toni Jović tužio klub zbog dugovanja.

“Njegov potez je bio ishitren, pogotovo kad se zna da je dug nešto veći od 7.000 KM. Baš kao i prema svim ostalim igračima, tako ćemo i prema njemu izmiriti obaveze. Tu mislim i na dugovanja koja smo zatekli prema Petru Iliću, Milanu Stojanoviću, Vladanu Grujiću i Zvezdanu Đorđiloviću”, izjavio je Milunović.

Dugogodišnji problem u vezi s pomoćnim terenima će, po svemu sudeći, uskoro biti riješen jer je, kako kaže Milunović, tender objavljen i izgradnja bi trebalo da počne uskoro.

“Očekujemo da najkasnije do prvog avgusta počnu radovi i da se završe već krajem mjeseca. Uskoro počinjemo i sređivati lože, a od 11. jula u prodaji su sezonske ulaznice po 30 KM. Očekujemo da do kraja godine dobijemo generalnog sponzora, koji će na godišnjem nivou davati 200.000 KM, zlatnog od kojeg ćemo dobiti 100.000 KM i sponzorski pul od četiri sponzora koji će davati po 50.000 KM”, rekao je član UO Borca.

Kiso ostaje

Nenad Kiso, vezista Borca, i naredne sezone će nositi dres Banjalučana, a “crveno-plavi” dres su zadužili Asmir Avdukić, Nemanja Trkulja, Luka Grahovac, Radoslav Prljeta, Vladan Danilović, Aleksandar Malbašić, Siniša Radoja, Aleksandar Kondić, Boris Gavrić, Borisav Erić, Boris Jagodić, Milan Dobraš, a pred pragom potpisa ugovora je doskorašnji igrač Radnika Dejan Maksimović.

Ekipa Borca 7. jula putuje na Zlatibor, gdje će odigrati utakmice protiv Metalca, Mladosti iz Lučana, Grblja, Petrovca i Lovćena. Do kraja priprema će igrati još protiv Rudar Prijedora, Željezničara i Slobode NG.

(Nezavisne)