Sport 10.04.2018.

ZVEZDIN BANJALUČANIN: “Vječiti derbi” prije Evrope

ČITANJE: 2 minute

Zvezdin štoper iz Banjaluke Srđan Babić rekao je da je vječiti derbi nešto posebno iako je bilo velikih evropskih utakmica ove sezone koje ostaju u lijepom sjećanju.

Pošto je i dalje neizvjesno da li će Vujadin Savić biti spreman da nastupi za Crvenu zvezdu u subotnjem 157. “večitom derbiju” (18.30, stadion Rajko Mitić, prenos TV Arena Sport), šansu da debituje u najvećoj utakmici srpskog fudbala strpljivo čeka Srđan Babić.

U odsustvu iskusnijeg kolege, mladi štoper iz Banjaluke uparen je sa Damijenom Le Talekom, a vidjećemo da li će tako biti i poslije nešto duže usrkšnje pauze nego inače.

“Nastavljamo gdje smo stali, u odličnom ritmu i raspoloženju. Bili smo izuzetno efikasni u prethodne dvije utakmice, dali smo osam golova i to nam je sigurno najbolja uvertira za derbi. Derbi je zaista posebna utakmica. Sada dolazi u takvom trenutku da možda i rješava sezonu, što joj daje dodatnu važnost. To je utakmica u kojoj ne može da se ide na neriješeno, žarko želimo da ostvarimo trijumf i siguran sam da ćemo uz pomoć naših navijača uspjeti u tome”, rekao je Babić.

“Treba samo da nastavimo kao što smo i do sada igrali, mislim da smo pokazali da možemo da se nosimo sa svakim protivnikom. Sigurno će u subotu na terenu biti mnogo više naboja i uzbuđenja, to je draž vječitog derbija. Za ovakvu utakmicu mnogo je važnija psihička nego fizička priprema. Mi smo fizički potpuno spremni, odlično radimo, naporno treniramo i što se toga tiče siguran sam da smo u vrhunskoj formi. Zato smatram da je najvažnije da uđemo hladne glave u meč, znamo koliku težinu nosi sa sobom i koliko nam je pobjeda bitna. Atmosfera, huk naših navijača sa tribina će nam sigurno pomoći”.

Babić je govorio i o čuvenoj atmosferi na tribinama koja prati “vječiti derbi”.

“Bilo je velikih evropskih utakmica ove sezone, zaista su nam svima ostale u lijepom sjećanju, ali ipak je vječiti derbi nešto posebno. Važno nam je da započnemo novi niz pobjeda u vječitim derbijima, uvijek smo u borbi za prvo mjesto sa Partizanom i zato smo odlučni da pobijedimo kako bismo dokazali da smo najbolji u zemlji”, poručio je mladi fudbaler u izjavi za klupski sajt.

(Mondo)