Magazin 24.10.2022.

ZVIJEZDA DRUŠTVENIH MREŽA: Znate li ko je Hasbula Magomedov?

ČITANJE: 2 minute

Zvijezda društvenih medija, Hasbula Magomedov nedavno je potpisao UFC ugovor.

Mladi Dagestanac rođen u Mahačkali za kojeg se vjeruje da ima 19 godina (visok 106 cm i ima manje od 20 kg) prava je internet senzacija. Ima preko četiri miliona pratilaca na Instagramu i dobija hiljade lajkova i komentara sa svakom slikom koju objavi.

Hasbula ima genetski poremećaj, rast mu je zaustavljen u ranoj dobi, a vjeruje se da ima oblik patuljastosti.  Objavljuje sadržaj na Instagramu od novembra 2020. godine, ali je postao viralan na TikTok-u tek 2021. godine. Pažnju na sebe je skrenuo nakon što je prozvao Abdua Rozika na borbu. Rozik je u sličnom stanju kao i Hasbula, ali do borbe nije došlo, jer je Sportsko društvo malih ljudi Rusije tu borbu nazvalo “neetičkom”. Jednom je prozvao i Konora Mekgregora i pozvao ga na borbu.

Nekoliko njegovih fotografija prikazuje ga kako putuje svijetom dok nosi dizajnersku odjeću i nakit. Jedna objava prikazuje Hasbulu i bivšeg šampiona Habiba Nurmagomedova koji dolazi iz istog grada kako se voze na džet-skiju.

Hasbula je dobio nadimak „mali Habib“ nakon što je rekreirao Nurmagomedovljevo kultno UFC vaganje. Njih dvojica bili su u uglu Islama Mahačeva koji je u subotu u Abu Dabiju pobijedio Čarlsa Oliveiru u meču za svjetsku titulu.

Hasbuli takođe nisu stranci luksuzni automobili i privatni avioni, jer nekoliko njegovih fotografija prikazuje vozila, uključujući i onu na kojoj zvijezda pozira pored narandžastog Lambordžinija.

“Privatni avioni već stižu po mene”, napisao je ponosno stojeći na vratima privatnog aviona.

Veliki njegov fan je i šef UFC-a Dana Wajt nakon što ga je upoznao na UFC 267 na Bliskom istoku prošlog oktobra. On je svjestan Hasbulline popularnosti i mogao bi to iskoristiti da pomogne u promociji kompanije. Na pitanje da li Hasbula može da se bori, Vajt je odgovorio: „Volim tog klinca. Postoji li šansa više od nula posto? Da.”

Prošlog mjeseca je potpisao petogodišnji ugovor sa UFC. Vjeruje se da se neće boriti, a u njegovom ugovoru uključeno je prisustvo na UFC-ovim eventima i nastupi između borbi. Ipak, zarađivat će veći novac od brojnih slavnih boraca.

“U početku nisam bio sretan kada se toliko pričalo o meni, ali sam onda odlučio da se malo zabavim. Otvorio sam profile na TikToku i Instagramu i sada sam poznat. Priznajem da mi nije nimalo loše”, rekao je jednom prilikom Hasbula.

(N.S)