Magazin 24.05.2016.

Zvijezda filma “Gospodar prstenova”: Hollywood je leglo organizovanog seksualnog zlostavljanja djece

ČITANJE: 1 minuta

Govoreći za Sunday Times, Wood je rekao kako je bio zaštićen kao dijete, a najveće napore uložila je njegova majka koja mu je zabranila da ide na zabave na kojima su njegovi vršnjaci “vrebani”.

Poredio je ta iskustva sa profilom seksualnog zlostavljača TV domaćina Jimmyja Savilea.

“Svi smo odrasli uz Savilea. To mora biti devastirajuće. Ali očito se nešto veliko dešavalo u Hollywoodu. Sve je bilo organizovano. Ima mnogo zmija u ovoj industriji – ljudi kojima je važan samo lični interes”, rekao je.

Istakao je kako ima osjećaj da takvi zločini kontinuirano prolaze nekažnjeno jer žrtve ne govore o tome glasno.

“To je tragedija pokušavanja otkrivanja onoga što se desilo nevinim ljudima. Žrtve koje pokušaju progovoriti o tome bivaju ‘zdrobljene’ i njihovi životi bivaju nepovratno oštećeni”, naglasio je.

Optužbe na račun uglednih osoba iz Hollywooda povećane su tokom posljednjih godina. Prošle godine dokumentarac Army Berg “An Open Secret” navodi slične zaključke o zlostavljanju djece u filmskoj industriji.

U 2012. godini glumac Corey Feldman progovorio je o strahu koji je osjećao 1980-ih godina jer je bio okružen “zlostavljačima”, a 15 muškaraca su kao lešinari “oblijetali oko njega”.

Osnovana je i grupa koja pomaže zlostavljanoj djeci glumcima Bizparentz koja tvrdi kako je do sada pomogla 100 žrtava te da ih čekaju slučajevi koji će udariti Hollywood poput cunamija.

(Klix)