Region 09.12.2021.

ZVIJEZDA MEĐU TINEJDŽERIMA: Samoubistvo jutjuberke Kristine Đukić (21)

ČITANJE: 3 minute

Srpska influenserka Kristina Kika Đukić preminula je sinoć, a javnost je o tome obavestila njena prijateljica, influenserka Laura Tešanović. Bila je jutjuberka, influenserka i gejmerka, a imala je samo dvadeset jednu godinu.

Voljeno lice gejmerske scene Srbije, proslavila se igrajući Minecraft na Jutjubu i Twitchu – sajtu za gejmere. Na Instagramu ju je pratilo više od 360.000 ljudi.

Kristina Đukić je rođena 2000. godine u Beogradu. U rodnom gradu je završila osnovnu školu, a pošto nije bila odličan đak i nije imala dovoljno bodova da u prvom krugu upiše srednju školu koju je želela, majka ju je upisala u srednju železničku školu.

Kako je u jednom videu ispričala, prvi dan je umesto u Železničku otišla u Elektrotehničku školu „Rade Končar“. Rukovodstvo škole je posle prvog časa došlo do zaključka da je nema ni na jednom spisku, te su je uputili u Železničku koja je udaljena dvestotinjak metara od te škole. Upisana je u razred mašinovođa, ali se tu nije dugo zadržala nego se „prebacila“ u trgovačku školu.

U istoj ispovesti je svojim pratiocima priznala da su je svi ispočetka znali kao devojku koja je „promašila“ školu, a potom i po tome što je jutjuberka i gejmerka. Kako je jednom prilikom kazala odličan je đak, ali i da ima dovoljno vremena da se posveti snimanju klipova za Jutjub.

Poslednji klip je objavila pre četiri dana.

Široj javnosti je postala poznata kada je ušla u verbalni sukob sa Bogdanom Ilićem, poznatijim kao Baka Prase. Kontroverzni jutjuber je snimao klipove o njoj, prozivao ju je na račun fizičkog izgleda i nazivao raznim uvredama.

Njih dvoje su se raspravljali i u jutarnjem programu televizije Prva.

„U suštini dobijam pretnje i uvrede od male dece, ne shvatam ništa lično i ozbiljno, ali nakon ove drame, kada izađem na ulicu, zapitam se, možda je neko njegov fan i možda mi nešto uradi … možda je bolje da ne izlazim iz kuće“, izjavila je ona u intervjuu za „Blic“ nakon rasprave sa jutjuberom.

Najavila suicid?

Srpska influenserka i gejmerka Kristina Kika Đukić preminula u sredu, 8.12.2021. u večernjim časovima.

Javnost su o smrtnom slučaju obavestili njeni prijatelji i kolege influenseri, koji su otkrili da se sumnja na samoubistvo, piše Blic.

Na zvaničnom Instagram nalogu Kike osvanuo je stori sa obaveštenjem da je Kika preminula.

Poslednju fotografiju Kika je na Instagram objavila pre 3 nedelje uz opis:

– Pitala me je “gde ćemo”, odgovorila sam “na Mesec”, napisala je influenserka pre tri nedelje, a sada se sumnja da je počinila samoubistvo.

Pre pet dana, Kika je na storiju objavila fotografiju bilborda, na kome je na engleskom pisalo: “Prestanite ponovo otvarati vrata za toksične ljude i da to nazivate ‘traženjem završetka priče’. Odlažete svoj proces zaceljivanja”.

Kao što smo pisali, oglasila se Mira Vladisavljević, direktorka “Balkan Tube Festa”.

Kako je Mira izjavila za “Telegraf.rs”, tragedija se dogodila nakon što je Kika, kako tvrdi Vladisavljevićeva, godinama vodila mučnu borbu sa bulingom, vidom nasilja na društvenim mrežama.

Mira tvrdi da je Kristina poslednjih godina vodila borbe sa osudama i kritikama na društvenim mrežama, posustala je i digla je ruku na sebe.

Iako je uživala veliku popularnost među mlađim korisnicima „Ju Tjuba“ i društvenih mreža, Kristinu Đukić je upoznala i šira javnost tokom tzv. „drame“ između nje i jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

(SB)