Vijesti 07.12.2017.

„Zvjezdice“ ujedinile vlast i opoziciju

ČITANJE: 1 minuta

Zbrinjavanje omladine i starijih od 18 godina te organizovanje boravka u vrtiću za mališane samo su neki od problema sa kojima se svakodnevno susreću korisnici usluga Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu – Zvjezdice“.

Direktor Centra Željka Perišić-Ninković juče je sa ovom problematikom upoznala predsjednika Skupštine grada Zorana Talića i odbornike među kojima je bilo predstavnika vlasti i opozicije. Talić je rekao da grad finansijski, ali i na druge načine, pomaže ovom centru.

– Svi smo opredijeljeni da dođemo do sistemskih rješenja. Drago mi je što su ovdje odbornici pozicije i opozicije i da smo pokazali jasan stav o tome da smo uz ove porodice, uz ovu djecu i da želimo maksimalno da im pomognemo kako ne bi postali socijalni slučajevi – kazao je Talić.

Željka Perišić-Ninković je navela da imaju 115 korisnika i da je neophodno sistemski rješavati probleme na koje nailaze. Dodala je da im je potrebno vozilo koje će prevoziti djecu u Centar kada njihovi roditelji nisu u mogućnosti da to učine.

(Glas)