Vijesti 18.03.2017.

Zvučna novinarska imena 19. maja na banjalučkom Kastelu

ČITANJE: 1 minuta

Regionalni komunikacijski događaj “Play Media Day 02”, koji će  biti održan 19. maja na tvrđavi Kastel, predstaviće medijski panel “Opstanak tradicionalnih medija u digitalnoj budućnosti”.

U panelu će učestvovati Goran Milić, novinar i urednik sa dugogodišnjim iskustvom, Mirjana Hrga, urednica i novinarka RTL televizije, Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik jednog od najstarijih regionalnih nedeljnika NIN, Vildana Selimbegović,  glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Oslobođenje, Maja Raković, vlasnica i direktorica Naxi radija i predsjednica Udruženja radio stanica RAB Srbija.

Panel se realizuje u saradnji sa Klubom novinara Banjaluka, a baviće se problematikom prilagođavanja tradicionalnih medija novim tehnologijama i sve većom digitalizacijom sadržaja.

– Sve brži životni tempo, dostupnost i protok informacija na digitalnim medijima, dodatno umanjuju značaj tradicionalnih medija. Kako se prilagoditi u godinama koje dolaze i pratiti svakodnevne promjene, na koji način obezbijediti opstanak i publiku, ali i oglašivače, samo su neka od pitanja, na koje će panelisti dati odgovor – navode u agenciji “Play Team”, koja je organizator ovog događaja.

Moderator panela je Žarko Marković, novinar sa dugogodišnjim iskustvom na uredničkim pozicijama, trenutno urednik informativne redakcije portala Mondo i šef dopisništva magazina Nedeljnik u Banjaluci.

Detalje o kotizacijama mogu se pronaći na stranici www.playmediaday.com, a detaljna uputstva o načinu uplate svi zainteresovani će dobiti nakon što se registruju.

(Nezavisne)