Kada je i zašto prisluškivan Milorad Dodik?

Predsjednik RS Milorad Dodik prisluškivan je u vezi sa predmetom „Pavlović banka“, odnosno zbog kupovine vile na Dedinju, saznaje „EuroBlic“.

Dodik je objavio da je iz Suda BiH dobio obavještenje da je praćen u ranijem periodu.

U dokumetu koji je i u našem posjedu ne navodi se da je u pitanju ovaj konkretan slučaj, već da je predsjednik RS praćen zbog sumnji Tužilaštva BiH u krivično djelo pranje novca.

Nadzor i tehničko snimanje Dodikovih komunikacija trajalo je od 11. februara do 13. maja 2016. zbog „nemogućnosti prikupljanja dokaza na drugi način“.

Prisluškivanje je bilo zakonito, odnosno uz odobrenje sudije za prethodni postupak, a na zahtjev Tužilaštva BiH.

Kako „EuroBlic“ nezvanično saznaje, istraga protiv Dodika u ovom slučaju je obustavljena, ali se nastavlja protiv ostalih aktera. Naime, SDS je prije dvije godine podnijela krivičnu prijavu protiv Dodika, vlasnika „Pavlović banke“ Slobodana Pavlovića i još nekoliko osoba povodom navodnog kredita od 1,4 miliona KM koji je ta banka dala Dodiku za kupovinu nekretnine u Beogradu.

-Pretpostavka je da je kredit iz 2007. godine fiktivan posao, da je Milorad Dodik iz sopstvenih sredstava isplatio iznos od 750.000 evra za kupovinu nekretnine u Beogradu i to bez upisa bilo kakvih tereta na nekretnini, a da bi nakon toga u cilju prikrivanja porijekla novca, pritiska medija, kao i određenih protivčinidbi za ostale članove organizovane grupe, uzeo kredit u junu 2008. od Pavlović banke u iznosu od 1.468.373,00 KM i koji iznos po kreditu nije koristio za kupovinu nekretnine (budući da je ista u tom trenutku već stečena),već zadržao za sebe – navedeno je između ostalog u prijavi.

(EuroBlic)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.