Odbornici danas o rebalansu budžeta

Na desetom zasjedanju Skupštine grada Banjaluka danas će odbornici razmatrati Nacrt rebalansa budžeta grada.

Na dnevnom redu biće i izvještaj o radu Turističke organizacije grada za 2016. i program rada za tekuću godinu. Osim toga, biće razmatrana i informacija o finansijskom poslovanju Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te set pitanja o prostornom planiranju i imovinsko-pravnim odnosima.

(nezavisne.com)

Efikasnost Krupe i Borca obećeva fudbalski spektakl

Krajiški premijerligaši su uspešno prošli prve prepreke u Kupu BiH, Krupljani su kao gosti savladali Grude sa 4:0, dok je Borac kod ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Federacije BiH slavio sa 8:3.

Referendumske igre: Katalonci i Kurdi, nedostižni uzori RS

PIŠE: Saša Bižić Kurdi sa sjevera Iraka zakazali su referendum o nezavisnosti za 25. septembar. Katalonci su najavili identičan plebiscit o odvajanju od Španije za 1. oktobar. Za to vrijeme, u Republici Srpskoj traju igre bez granica, u kojima se glavni akteri političkog života nadmeću ko će se više narugati ovom, u načelu, ozbiljnom mehanizmu

Zaplet otvara priča o pozorištu Jazavac

Premijernim izvođenjem predstave “Pita li iko kako je meni?” 20. oktobra na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci biće otvoren Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet”.