Predstavljeno rukovodstvo Narodne stranke

Predsjednik novoosnovane Narodne stranke Ognjen Tadić predstavio je rukovodstvo ove stranke. Čine ga bivši članovi SDS-a.

Potpredsjednici su Gordana Lazić i Ljubo Ninković, organizacioni direktor je Vladislav Babić. Aleksandar Savanović je programski direktor stranke, a Siniša Vidović poslovni direktor. Sekretar za međunarodnu saradnju Narodne stranke je Јovo Ateljević.

Tadić je rekao da je cilj Narodne stranke da popravi stanje u Republici Srpskoj.

” Јasno nam je da nastanak bilo koje političke stranke kod naroda može biti ocijenjen kao nastanak nove krivopije što može biti posljedica brojnih izdaja u političkom smislu. Želimo da uzmemo sudbinu u naše ruke, da iskoristimo pravo da se branimo i zaštitimo građane Srpske svih problema koji su stečeni u prethodnom periodu. Ozbiljni ljudi koji žele da se bave ozbiljno politikom. Naš uspjeh zavisi od toga da li smo u stanju da formiramo jednu savremenu stranku i da pokažemo da smo sposobni da radimo na rješavanju problema”, istakao je Tadić.

Dodao je da su spremni i da sa drugima traže rješenja i da prave planove.

“Imamo načela funkcionisanje. Јavnost poziva da nas gleda, ali i da nam pomogne da budemo bolji. Ovo nije privatna stranka nego stranka koju činom osnivanja dajemo narodu na korišćenje. Stanje u Republici Srpskoj nije dobro, ima puno otvorenih pitanja bez rješenja, jer su dvije vodeće stranke pod uticajem tuđih politika. Danas objavljujemo opciju srednjeg puta između dva podijeljena bloka”. zaključio je Tadić.

(RTRS)

Petar Topalović: Bezobrazno ponosni na Banjaluku!

Bend Sopot osnovan je prije 10 godina. Nakon tri albuma, mnoštva spotova, brojnih turneja, 250 koncerata širom Evrope, čopora djece… vrijeme je za rekapitulaciju! Portal Mondo donosi veliki intervju sa Petrom Topalovićem, liderom grupe…

Borac gostuje u Vitezu

Utakmica protiv Viteza biće ujedno i debi Igora Jankovića na klupi Borca. Kaže da je ekipa spremna i motivisana,  da prekine seriju od dva uzastopna poraza.

Klizište tri puta u sedam dana zavrnulo slavine

Mještani naselja Srpske toplice, Kočićev vijenac, Pobrđe, Karanovac i niže zone Lauša te Ulice Đure Đakovića u posljednjih sedam dana tri puta su ostali bez vode zbog aktiviranja klizišta u Ulici manjačkih ustanika u Srpskim toplicama.

Praznik fotografije u Banskom dvoru

Neke od najljepših i najboljih fotografija ponovo su zasjale u Velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor, gdje je u četvrtak veče otvorena izložba 11. međunarodnog salona fotografije “Banjaluka 2017” i izložba fotografija “Foto BiH Banjaluka 2017”.

Lisica šeta tranzitom, medvjed na Banj brdu

U gradskim i prigradskim banjalučkim naseljima sve je učestalija pojava divljih životinja, pa je tako lisica prije nekoliko večeri viđena u naselju Nova varoš kako prelazi tranzit prema Petrićevcu.