Predstavljeno rukovodstvo Narodne stranke

Predsjednik novoosnovane Narodne stranke Ognjen Tadić predstavio je rukovodstvo ove stranke. Čine ga bivši članovi SDS-a.

Potpredsjednici su Gordana Lazić i Ljubo Ninković, organizacioni direktor je Vladislav Babić. Aleksandar Savanović je programski direktor stranke, a Siniša Vidović poslovni direktor. Sekretar za međunarodnu saradnju Narodne stranke je Јovo Ateljević.

Tadić je rekao da je cilj Narodne stranke da popravi stanje u Republici Srpskoj.

” Јasno nam je da nastanak bilo koje političke stranke kod naroda može biti ocijenjen kao nastanak nove krivopije što može biti posljedica brojnih izdaja u političkom smislu. Želimo da uzmemo sudbinu u naše ruke, da iskoristimo pravo da se branimo i zaštitimo građane Srpske svih problema koji su stečeni u prethodnom periodu. Ozbiljni ljudi koji žele da se bave ozbiljno politikom. Naš uspjeh zavisi od toga da li smo u stanju da formiramo jednu savremenu stranku i da pokažemo da smo sposobni da radimo na rješavanju problema”, istakao je Tadić.

Dodao je da su spremni i da sa drugima traže rješenja i da prave planove.

“Imamo načela funkcionisanje. Јavnost poziva da nas gleda, ali i da nam pomogne da budemo bolji. Ovo nije privatna stranka nego stranka koju činom osnivanja dajemo narodu na korišćenje. Stanje u Republici Srpskoj nije dobro, ima puno otvorenih pitanja bez rješenja, jer su dvije vodeće stranke pod uticajem tuđih politika. Danas objavljujemo opciju srednjeg puta između dva podijeljena bloka”. zaključio je Tadić.

(RTRS)

Otvoren obnovljeni društveni dom u Dragočaju

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, otvorio je danas obnovljeni društveni dom u mjesnoj zajednici Dragočaj. On je rekao da su, obnovom društvenog doma u Dragočaju, građani dobili prostor u kojem mogu da održavaju svečanosti, sastanke i druge aktivnosti od značaja za društveni život.

Skijama se spustio niz Banj brdo

“Winter is coming”, rekli bi u kultnoj seriji Igra prijestola, a šta je rekao banjalučki kajakaš Darko Savić kada je jutros vidio Banjaluku pokrivenu snijegom ne znamo, ali znamo da mu je na um pala zanimljiva ideja.