Psi oštetili i auto golmanove supruge

Kada su, uglavnom pod okriljem noći, u banjalučkom naselju Obilićevo počeli napadi na skupe automobile, koji su izgrebani ili su im otkinuti dijelovi poput registarskih tablica, malo ko je mogao da pretpostavi da iza tog čina ne stoje huligani, nego – psi.

Prvi slučaj zabilježen je prije nepun mjesec, a kako je vrijeme odmicalo, šteta je bila sve veća, a ogorčenih vlasnika četvorotočkaša je bilo sve više.

Svako bi pomislio da je neko ciljano birao mete jer su među oštećenim vozilima i dva gotovo nova, proizvedena 2011, odnosno 2013. godine.

Samo četiri godine star je pasat, vlasništvo Irme Avdukić, čiji je suprug Asmir Avdukić, inače golman banjalučkog Borca, policiji dojavio prvi slučaj. On je u prijavi, kako nezvanično saznajemo, naveo da su oštećenja na tom vozilu nastala ili 24. maja naveče ili 25. maja ujutru, a šteta iznosi 550 KM.

– Ujutru sam primijetio oštećenja na vozilu i slučaj sam prijavio policiji. Pravo da vam kažem, nisam mogao ni da pretpostavim kako su oštećenja nastala. Naravno da sam bio iznenađen kada sam čuo da su štetu napravili psi, rekao je Avdukić za “Nezavisne”.

Policija se odmah nakon Avdukićeve prijave prihvatila posla, ali se novi zadatak nametnuo već za nekoliko sedmica: oštećena je džeta, proizvedena 2011. godine, vlasništvo jednog univerziteta, a čiji je pomoćnik direktora prijavio taj slučaj.

On je naveo da su oštećenja nastala između 11. juna u 20 časova i 12. juna u osam sati, u Ulici Slobodana Kusturića.

Da je riječ o serijskom pohodu, ispostavilo se već nekoliko dana kasnije, kada je treći Banjalučanin prijavio oštećenja “teška” 700 maraka na džeti proizvedenoj 2004, a koja je bila parkirana takođe u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, a u kojoj je bio parkiran i pasat Avdukićeve.

Zabilježena su još dva oštećenja na vozilima, koja nisu prijavljena, a istraga je dobila uspješan epilog zahvaljujući i video-nadzoru, pošto su kamere zabilježile napade.

Slučaj su vodili pripadnici banjalučke Policijske stanice Obilićevo, koji su radom na terenu, te analizom snimaka sa izuzetih kamera utvrdili ko je odgovoran za ovu dotad prilično zagonetnu situaciju.

– Policajci su na osnovu pregledanih video-nadzora, te prikupljenih informacija, a prethodno organizovanih opservacija, utvrdili da su vozila oštetili psi lutalice”naglasila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, dodajući da je o svemu upoznata i inspekcija.

Nezvanično saznajemo da je ukupna šteta na autima veća od 5.000 maraka.

Na meti pasa:

– Pasat, 2013. godište

– Džeta, 2011. godište

– Džeta, 2004. godište

(nezavisne.com)

Najsiromašniji Banjalučani ne odustaju od borbe

Sa svoje 74 godine, Gospava je i jutros poranila da bi na banjalučkoj pijaci prodala svoje ručne radove i tako zaradila pokoju paru. Već dvanaest godina rani na prvi autobus, a priča da se za život sama bori od desete godine, kada je ostala bez majke. Sve što danas ima su dvije ćerke i unučići.

Banjaluka poklonila pet vatrogasnih vozila

Ključeve pet vatrogasnih vozila načelnicima opština Drvar, Bosansko Grahovo, Ljubinje, Čelinac i Kotor Varoš uručio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Detalji o legendarnom Gagi ne zanimaju Banjalučane?

Detalji iz života i blistave karijere legendarnog glumca Dragana – Gage Nikolića, satkani kroz priče eminentnih autora, našli su se u umjetničkoj monografiji “Gospodin mangup”, urednice Radmile Stanković, čija je promocija u Banjaluci privukla svega tridesetak ljudi. Da li zbog nedovoljno informisanosti, nedostatka interesovanja ili nečeg trećeg, Koncertna dvorana Kulturnog centra Banski dvor bila je

Saobraćajka kod Rebrovačke crkve

Čitalac ATV portala poslao nam je fotografije saobraćajne nesreće koja se desila negdje oko 16 časova kod Rebrovačke crkve u Banjaluci.

Udes na kružnom toku

Na kružnom toku u banjalučkom naselju Petrićevac dogodila se saobraćajna nesreća.

(FOTO) Kad porastem biću borčevac

Igrači Borca m:tel Srđan Mijatović, Goran Daničić i Duško Hercegovac, uz direktora Mirka Mikića, održali rukometni čas osnovcima iz banjalučke OŠ “Borisav Stanković”. Klinci oduševljeni, rukometaši prezadovoljni.