Biznis 27.09.2018.

“100 NAJVEĆIH U BiH” Priznanje Nešiću i “Putevima Republike Srpske”

ČITANJE: 2 minute

Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske“ dobitnik je priznanja u kategoriji Investicije u okviru Projekta “100 najvećih u BiH” koji zajednički realizuju “Poslovne novine”, bonitetna kompanija LRC BIS I Spoljnotrgovinska komora BiH.

Primajući priznanje, direktor “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić naglasio je da svako priznanje za dobro urađen posao uvijek predstavlja čast i ponos, ali i veliki podstrek za još predaniji rad.

“Činjenica da je Javno preduzeće `Putevi Republike Srpske` uvršteno u 100 najvećih kompanija u BiH predstavlja izuzetnu čast i priznanje za naš rad, za mene lično, kao i za sve ono što ovo preduzeće čini na modernizaciji i poboljšanju saobraćajne insfrastrukture Republike Srpske, te podstrek za daljnji rad i buduća ostvarenja“, rekao je Nešić, obraćajući sinoć na svečanosti na Ilidži gdje su dodijeljena priznanja najuspješnijim kompanijama u BiH.

On je naglasio da je preduzeće na čijem je čelu u prvoj polovini godine ostvarilo pozitivan finansijski rezultat u iznosu od gotovo tri miliona KM i realizovalo brojne kapitalne infrastrukturne projekte.

Prema njegovim riječima, “Putevi Republike Srpske” revnosno rade na izgradnji i poboljšanju kvaliteta glavne i regionalne putne mreže Republike Srpske.

“Ovu putnu mrežu čini ukupno 4.132 kilometara puteva koji povezuju gradove i ljude, koji vode do zajedničkog cilja svih nas – ekonomski prosperitetne, razvijene zajednice zaposlenih, zadovoljnih ljudi”, naglasio je Nešić.

On je podsjetio da su “Putevi Republike Srpske” dobili priznanje u kategoriji Investicije i rekao da je ovo preduzeće u 2017. godini investiralo 132.333.020 KM.

“Mi smo u posljednje tri godine, koliko sam ja na čelu ovog javnog preduzeća, svaku godinu završali sa dobiti, a pri tom smo realizovaili ili pripremili za realizaciju čak i projekte koji su četrdeset godina čekali da se neko usudi da ih izgradi#, naveo je Nešić.

On je zahvalio organizatorima što su prepoznali hrabrost i znanje “Puteva Republike Srpske” i čestitao svima nagrađenima.

(Srna)

Oznake: Nenad Nešić