Magazin 30.10.2015.

6 tipova bivših koje bi trebalo da imaš u životu da te nauče pameti

ČITANJE: 2 minute
brunette-girl-dreaming
Svaka žena treba da prođe ovih šest tipova da bi u trenutku kada upozna onog ko vrijedi znala to da cijeni kako treba.

Psiho

Onaj koji nikako nije mogao da prihvati činjenicu da više niste zajedno. Tako ti je još dugo slao poruke i nije prestajao da zove, molio da se pomirite, slao cvijeće, dolazio ispred kuće… Radio sve ono zbog čega si na kraju pomišljala da zoveš policiju.

Onaj kojeg se ne sjećaš

Uvijek postoji barem jedan takav: pokušali ste, nije bilo hemije, a danas kad pričaš o bivšima, na njega jednostavno zaboraviš. A i kad se sjetiš…

Onaj s kojim si bila prijateljica

I tako ste odlično funkcionirali, sve dok jednog dana niste odlučili da bi mogli da probate i da vas neko pita zašto, vi ni danas nemate pojma. Što si ga bolje upoznavala, to ti je bilo jasnije da si pogriješila. Naravno, poslije toga ni prijateljstva ni veze. Savjet: Nije isto sa tipom biti najbolja drugarica i biti mu djevojka, dobro razmisli šta dobijaš i šta gubiš prije nego što se odlučiš za tu igranku.

Onaj za kojim si mislila da ćeš vječno patiti

Ne kažemo da je bilo lako, ali nijedna tuga nije vječna. Kada pogledaš unazad, shvataš da nije bilo potrebe da tjeraš sebe u nešto što nije za tebe, samo tada niko u to nije mogao da te ubijedi. On će uvijek biti dio tvog života, ali sigurno je smješten u prošlosti.

Onaj koji fali tvojoj porodici

Nekad ste čak pomišljali da njega vole više nego tebe. On je bio duša svih tvojih porodičnih okupljanja i nikome nije jasno zašto si ga ostavila. Naravno, niko od njih nije bio sa njim u vezi, a nekada je pametnije da prećutiš šta se vama zapravo desilo ispred ljudi koji su ga toliko obožavali.

Onaj za kojim još uvijek patiš

Iako si odavno krenula dalje, on će nekako uvijek biti prisutan u tvom životu ma koliko se trudila da ga izbaciš. Taj “the one” je i plima i osjeka, i osmijeh i plač. I o njemu se najčešće ćuti.

(Index.hr)