Vijesti 21.10.2016.

Na izgorjeli “pasat” naknadno stavljene hrvatske tablice

ČITANJE: 1 minuta

“Pasat” hrvatskih tablica gorio je u srijedu naveče u blizini prijedorske petlje. Na licu mjesta našli su se vatrogasci i policija. Vatra je u Ulici Jovana Bijelića gašena cijelu noć.

Prolaznike je ujutru dočekao samo prizor gareži i olupine automobila. Zapaljeno vozilo je ukradeno u Republici Srpskoj, a na njega su naknadno stavljene hrvatske tablice, kažu u policiji.

“O svim prikupljenim činjenicama obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo koje je naložilo preduzimanje potrebnih mjera i radnji u cilju utvrđivanja uzroka požara kao i svh navedenih okolnosti”, izjavila je Marija Markanović, portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Ko je vlasnik zapaljenog “pasata”, ne zna se. Nepoznat je i uzrok požara. Ono što je očigledno, kažu nadležni je da nije u pitanju samozapaljenje. Motor automobila je skoro pa neoštećen, dok je unutrašnjost uništena. Da li je auto prethodno korišteno u pljački, u policiji ne znaju.

Ovo nije prvi put da policija na ovoj lokaciji nalazi zapaljena i ukradena vozila. Ona su nerijetko korištena u pljačkama a zatim odlagana baš na ovom mjestu. Uzrok tome mogla bi biti blizina autoputa, koja počiniocu olakšava odlazak sa lica mjesta.

Kuća u blizini nema. A uprkos činjenici da je autoput u neposrednoj blizini, očevidaca nije bilo.

(ATV)