Magazin 08.02.2016.

7 stvari koje svaka žena treba da uradi prije udaje

ČITANJE: 2 minute
djevojka
Bez obzira na ljubavni status, svima nam se ponekad čini da je tamo negdje “trava zelenija”. “Solo” žene imaju osjećaj da su svi oko njih u vezama, a ljudi u vezama (ili braku) vjeruju da cijeli svijet izlazi i odlično se provodi.

Da biste izbjegli žaljenje, bilo bi dobro da se “iživite” prije nego što se skrasite.

1. Otputujte barem jednom sami

Putovanje bez saputnika je jedno od najuzbudljivijih (i pomalo zastrašujućih) iskustava uopšte, jer će da vas izazove na samostalno snalaženje u novim uslovima, ali i podstaći će vašu emocionalnu zrelost. Naravno, na nova mjesta možete da putujete samostalno i kada ste u vezi, ali svoje godišnje odmore vjerovatno ćete željeti da provedete u društvu voljene osobe. Dok ste “solo”, otputujte tamo gdje ste oduvijek želili da odete.

2. Imajte “avanturu”

Avantura bi mogla da se definiše kao romantična veza sa unapred poznatim (kratkim) rokom trajanja. Prepustite se strasti bez obzira da li je riječ o ljetnjoj avanturi koja traje onoliko koliko i vaš godišnji odmor, ili je riječ o kratkotrajnoj pustolovini sa osobom koja je u vašoj okolini prisutna tek ograničeno vrijeme.

3. Veza sa dva tipa odjednom

Ne morate da se upuštate u intimne osobe s oba muškarca ili ijednim od njih ako to ne želite, ali veza s dva muškarca odjednom (uz iskreno priznanje obojici muškaraca da viđate još nekog) daće zapanjujući “vjetar u leđa” vašem samopouzdanju. Osjećaćete se poželjno i posebno, spremni da izaberete najbolju opciju za sebe.

4. Dajte šansu nekome ko je potpuno drugačiji od vas

Ako “padate” na visoke i crne muškarce, recite Da izlasku s plavokosim tipom. Ako volite pričljive muškarce, dajte šansu nekom povučenom. Pokušajte da se zabavljate s nekim ko sluša drugačiju muziku, oblači se u različitom stilu od vas i čita knjige za koje niste ni čuli. Na taj način bolje ćete da “izbrusite” svoj ukus.

5. Živite s najboljom prijateljicom

Ima li išta bolje od djeljenja svakodnevnih sitnica, aktivnosti i događaja s osobom koja vas savršeno razumije? Prije nego što pronađete tu “podršku” u ljubavnom partneru, isprobajte ovo nezaboravno iskustvo sa svojom najboljom prijateljicom.

6. Živite sami

Ako to možete sebi da priuštite, svakako isprobajte samostalni život. Soliranje u četiri zida pomoći će vam da izgradite neke životne navike, očvrsenete karakter i osamostalite se na način na koji vam život s roditeljima nikada to nije omogućavao.

7. Izlazite i ludujte cijele noći

Čak i ako ste povučena osoba koja ne uživa u velikim društvima, recite Da žurci s prijateljima koja će da potraje cijele noći. Priuštite sebi koncert omiljenog pjevača ili grupe, ili budite kraljica plesnog podijuma u klubovima. Život je samo jedan – uživajte u njemu punim plućima.

(NN)